Maagzuurremmers die ook in Suriname worden voorgeschreven gelinkt aan ernstige ziekten

DOOR DE GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE- Een nieuwe internationale studie laat zien dat de zogenaamde protonpompremmers (chemische maagzuurremmers), zoals omeprazol, esomeprazol en pantoprazol zeer schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid bij langdurig gebruik.

In Suriname worden omeprazol en pantoprazol voorgeschreven. Beide medicijnen worden gebruikt voor de behandeling van maagklachten en reflux.

De bijwerkingen kunnen heftig zijn, bij langdurig gebruik, blijkt uit een nieuwe studie. Zo leidt het langdurig gebruik van zware maagzuurremmers tot onder meer een verhoogd risico op botontkalking, darminfecties, nierfalen, hartklachten, darmkanker, maagkanker en andere ernstige kwalen.

De zware chemische middelen worden volgens de onderzoekers te snel voorgeschreven, terwijl met een gezondere leefstijl en ander voedingspatroon ook al veel winst valt te behalen. Andere experts adviseren natuurlijke middelen als eerste optie te gebruiken.

Voor de nieuwe studie >>> STUDIE maakte assistent professor Dr. Al-Aly van de Washington University School of Medicine in St. Louis en zijn collegae, gebruik van medische data van de ‘U.S. Department of Veterans Affairs’.

De gegevens van 157.625 patiënten tussen 2002-2004 zijn gebruikt. De patiënten werden 10 jaar lang gevolgd door de onderzoekers. Zie ook een ouder Amerikaans bericht over een andere studie>>> PROTONPOMPREMMERS GELINKT AAN NIERZIEKTEN

Zie ook >>> NIET ZOMAAR STOPPEN MET MAAGZUURREMMERS

Hieronder een lijst (in het Engels) met ziekten/klachten die volgens verscheidene wetenschappers gelinkt worden aan langdurig gebruik van deze maagzuurremmers:

Pneumonia
Gastrointestinal infection
Gastric carcinoid tumor
Gastric fundic mucosal hypertrophy
Changes in gut microbiome
Small intestinal bacterial overgrowth
Iron deficiency
Bone fracture
Vitamin B12 deficiency
Hypomagnesemia
Gastric fundic gland polyps
Gastric cancer
Colon cancer
Spontaneous bacterial peritonitis
Hepatic encephalopathy
Drug interaction

 

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> Dikker worden tijdens feestdagen -ondanks veel en lekker eten- kun je voorkomen of reduceren
Delen:

Meer gezondheidsnieuws

Wetenschappers verklaren waarom we hikken

GFC NIEUWS- In een nieuwe studie hebben wetenschappers van de Universiteit van Londen onthuld waarom we hikken, en waarom deze irritante gewoonte zo belangrijk is….

Delen:

Aankomen door vier nachten slechte slaap

GFC NIEUWS- Slechts vier nachten minder goed slapen, kunnen je laten aankomen, onthult een nieuwe studie. Zie ook een ander interessant bericht door op de…

Delen:

Baby zonder ogen geboren in Rusland

GFC NIEUWS- Een baby die geboren is zonder ogen, is op zoek naar een adoptiefamilie, omdat zijn jonge moeder hem opgaf. Zie ook een ander…

Delen:
Scroll Up