Zuid-Amerikaanse Spelen voor Sportjournalisten: Zalman 4e op onderdeel pool

Marciano Zalman is woensdagavond vierde geworden op het onderdeel pool tijdens de vierde Zuid-Amerikaanse Spelen voor Sportjournalisten in Colombia.

Er waren twaalf deelnemers. “Over het algemeen ben ik niet ontevreden met de vierde plaats, omdat pool niet de focus was. Voor mij is deze vierde plaats dus heel verdienstelijk”, zei hij na afloop in Club Billares Cañaveral.

In de strijd om de bronzen medaille verloor de Surinamer de best-of-three met 0-2 van de Colombiaan Jairo Guzman. “Ik ben een beetje boos op mezelf, omdat ik twee keer de kans heb gehad om de wedstrijd te beslissen en ik heb het niet gedaan. Ik had de ballen moeten maken. Eigenlijk ben ik ietwat teleurgesteld dat ik ten minste één game niet heb gewonnen om een derde partij te forceren.”

Zalman had zich dinsdag verzekerd van een plek in de tweede ronde. Rasjied Soeltan verzuimde zich woensdagavond te plaatsen voor de laatste zes. Hij kreeg in twee partijen klop van Xavier Araquistaín, waardoor de Nicaraguaan, Guzman, Zalman, de Mexicaan Alberto Rico en de Argentijnen Julio Ernesto Elías en Miguel Elías zich plaatsten voor de finaleronde.

In die fase wonnen Guzman, Araquistaín en Miguel Elías van respectievelijk Rico (2-0), Julio Ernesto Elías (2-1) en Zalman (2-1). De Surinamer werd de lucky loser want via loting belandde hij in de halve finales met de drie winnaars.

Zalman kwam weer uit tegen Miguel Elías, die hem met 2-1 versloeg. Araquistaín was in twee partijen beter dan Guzman. Miguel Elías, die dinsdag Soeltan had verslagen, veroverde de gouden medaille ten koste van Araquistaín (2-0). Guzman pakte brons.

Voor donderdag heeft Suriname op schema staan atletiek (100, 400 en 1.500 meter) om zeven uur ‘s morgens, bowling om tien uur ‘s morgens en futsal (Suriname vs Mexico) om drie uur ‘s middags. Suriname loopt twee uren voor op Colombia.

Foto: Zowel Marciano Zalman (voorgrond) als Rasjied Soeltan (zittend) moest op het onderdeel pool de meerdere erkennen in de latere kampioen Miguel Elías van Argentinië (staand).

Delen:

Meer nieuws

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:
Scroll Up