Zorgverleners buigen zich over verbetering moeder- en kindzorg

Zorgverleners en zorgvragers hebben zich tijdens een workshop gebogen hoe de resultaten van de moeder- en kindzorg te verbeteren. Het ministerie van Volksgezondheid is ertoe overgaan de workshop ‘Maturnal and Newborn community health’ te organiseren, omdat het departement het belangrijk vindt dat zorgverlening naar moeder en kind optimaal is.

Medisch directeur Soenita Nannan Panday-Gopiesingh van ’s Lands Hospitaal zegt dat de workshop belangrijk is, omdat er nagegaan moet worden hoe actoren kunnen inspelen om te zorgen voor verbeterde cijfers rondom moeder- en kindzorg. “Het is ook belangrijk te weten hoe men denkt vanuit de gemeenschap. Welke interventies en oplossingen er vanuit de gemeenschap worden aangedragen”.

Nannan Panday-Gopiesingh zegt verder dat het belangrijk is dat zorgverleners weten vanwaar de cliënten komen, wat hun achtergrond is en hun behoeftes zijn. “Zo alleen zullen we kunnen zorgen voor de verbetering van een aantal zaken.” Zij noemt als voorbeeld het terugdringen van het aantal gevallen van moeder- en kindsterfte.

Aan de workshop hebben onder anderen deelgenomen: verloskundigen, buurtorganisaties, vrouwenorganisaties, vertegenwoordigers van zorginstellingen en het ministerie van Volksgezondheid.

Marjorie Vredeberg, coördinator Safe Motherhood van het ministerie van Volksgezondheid, zegt dat het belangrijk is de gemeenschap te informeren. “Men denkt nog steeds dat moeder- en kindzorg iets voor het ziekenhuis is, maar ook voor andere gezondheidsinstellingen en de gemeenschap is er een rol weggelegd”.

Tijdens de workshop is de stand van zaken over moeder- en kindzorg gepresenteerd. “De bedoeling is om alle nodige actoren te betrekken bij moeder- en kindzorg. Wij vinden het belangrijk dat we gezonde moeders en kinderen hebben in de samenleving.”(GFC)

Delen:

Meer nieuws

SPWE maakt doorstart

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft een doorstart gemaakt met de launch van haar geplande kosteloze softskills trainingen voor dit jaar. Delen:

Delen:

Lijk man aangespoeld te Livorno

De politie van Livorno kreeg woensdagmiddag een melding binnen dat het lijk van een man, vermoedelijk van Hindoestaanse komaf, op een bepaalde locatie in de…

Delen:

Postverzender en verstrekkers ingesloten

Rechercheurs van de Narcoticabrigade hebben de 33-jarige Guirmo J., de 34-jarige Clarence K. en de 27-jarige Mitchel K. opgespoord en aangehouden. Delen:

Delen:

De leerling overtreft de meester

INGEZONDEN- Allereerst wil ik beginnen met de stelling van George Clemenceau, Franse politicus,  n.l. :  “Een verrader is een politicus die zijn partij verlaat om…

Delen:

Drugsvervoerder onderweg naar Frans-Guyana gepakt

Het Arrestatie Team heeft dinsdag in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) de 27-jarige drugsverdachte Oerifride S. aangehouden met een hoeveelheid drugs en overgedragen…

Delen:

First lady bezoekt Gakaba en Langa Tabiki

Een delegatie bestaande uit onder andere First lady Ingrid Bouterse-Waldring, de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias en de directeur van de Stichting Staatsziekenfonds (SZF), Rick…

Delen:

Regering sterk gefocust op export

Het ministerie van Handel Industrie en Toerisme (HI&T) is bezig de standaarden te ontwikkelen met het standaardenbureau om te voldoen aan internationale standaarden die nodig…

Delen:

OHM bezoekt vicepresident Adhin

De vorige week heeft Stichting Organisatie Hindoe Media (OHM) een bezoek gebracht aan vicepresident (vp) Ashwin Adhin. Delen:

Delen:

Change Managementtraining HRM gestart op Biza

Op het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft de kick-off plaatsgevonden van de Change Managementtraining voor institutionele versterking van Human Resource Management (HRM) agenten. Delen:

Delen:
Scroll Up