Zorgverleners buigen zich over verbetering moeder- en kindzorg

Zorgverleners en zorgvragers hebben zich tijdens een workshop gebogen hoe de resultaten van de moeder- en kindzorg te verbeteren. Het ministerie van Volksgezondheid is ertoe overgaan de workshop ‘Maturnal and Newborn community health’ te organiseren, omdat het departement het belangrijk vindt dat zorgverlening naar moeder en kind optimaal is.

Medisch directeur Soenita Nannan Panday-Gopiesingh van ’s Lands Hospitaal zegt dat de workshop belangrijk is, omdat er nagegaan moet worden hoe actoren kunnen inspelen om te zorgen voor verbeterde cijfers rondom moeder- en kindzorg. “Het is ook belangrijk te weten hoe men denkt vanuit de gemeenschap. Welke interventies en oplossingen er vanuit de gemeenschap worden aangedragen”.

Nannan Panday-Gopiesingh zegt verder dat het belangrijk is dat zorgverleners weten vanwaar de cliënten komen, wat hun achtergrond is en hun behoeftes zijn. “Zo alleen zullen we kunnen zorgen voor de verbetering van een aantal zaken.” Zij noemt als voorbeeld het terugdringen van het aantal gevallen van moeder- en kindsterfte.

Aan de workshop hebben onder anderen deelgenomen: verloskundigen, buurtorganisaties, vrouwenorganisaties, vertegenwoordigers van zorginstellingen en het ministerie van Volksgezondheid.

Marjorie Vredeberg, coördinator Safe Motherhood van het ministerie van Volksgezondheid, zegt dat het belangrijk is de gemeenschap te informeren. “Men denkt nog steeds dat moeder- en kindzorg iets voor het ziekenhuis is, maar ook voor andere gezondheidsinstellingen en de gemeenschap is er een rol weggelegd”.

Tijdens de workshop is de stand van zaken over moeder- en kindzorg gepresenteerd. “De bedoeling is om alle nodige actoren te betrekken bij moeder- en kindzorg. Wij vinden het belangrijk dat we gezonde moeders en kinderen hebben in de samenleving.”(GFC)

Meer nieuws

STEAMIT fair op Powaka

STEAM-IT, een projectteam van de Suriname America Alumni Associatie, SAAA, zal op vrijdag 22 februari een mini-fair houden op de Sint Wilhelmus School te Powaka…

AZP heeft nu een Ontslagruimte

Vaker is het gebleken dat opgenomen patiënten die door de specialist zijn ontslagen, vele uren later door hun begeleiders worden opgehaald.

Aanpak weg naar Langa-Uku

De weg naar het dorp Langa-Uku zal donderdag worden aangepakt door het ministerie van OWT&C in samenwerking met het districtscommissariaat Marowijne – Zuidwest.

Vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden

De vuurwapengevaarlijke Machecho V. is op zaterdag 16 februari door het Arrestatie Team aangehouden en overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Vereniging benadrukt koersstabiliteit

De vereniging van cambiohouders wenst naar aanleiding van de thans ontstane situatie op het koersenfront te benadrukken dat onze totale economie en iedere burger gebaat…

45 rijbewijzen ingevorderd door MSD

De Motor Surveillancedienst (MSD) heeft in de periode zondag 3 februari tot en met zaterdag 9 februari 370 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 45 rijbewijzen van hardrijders…

First lady doneert weer

“Het geeft ons meer motivatie om harder te werken voor hetgeen wij gaan doen in Amerika”, zegt Donovan Dongo na een donatie van first lady…

Scroll Up