Zijn er draadloze hoortoestellen beschikbaar in Suriname?

man oud gehoorapparaat

Ook in Suriname hebben mensen last van slechthorendheid of doofheid. Maar in de dokterspraktijk zien ze maar een klein deel ervan, omdat het eigenlijk niet als een ‘ziekte’ wordt gezien. Kinderen die slechthorend zijn, zijn verder gewoon gezond en groeien op zoals andere kinderen.

Over de hele wereld is er bij elke 1,000 geboren kinderen 1 tot 2 met gehoorverlies. Dus in Suriname gaat het waarschijnlijk om 10 tot 20 kinderen per jaar, uitgaande van ongeveer 10,000 geboorten. Maar gelukkig zijn er draadloze hoortoestellen beschikbaar om dit probleem tegen te gaan.

Welke hoortoestellen zijn er?

In Suriname kun je tegenwoordig moderne hoortoestellen kopen. Er zijn verschillende typen hoortoestellen voor mensen met gehoorverlies, waarbij een operatie geen oplossing biedt. Deze toestellen variëren van achter-het-oor (AHO) en behind-the-ear (BTE) modellen tot receiver-in-canal (RIC), receiver-in-ear (RIE), in-het-oor (IHO), in-the-ear (ITE), in-the-canal (ITC), completely-in-canal (CIC) en invisible-in-canal (IIC) opties.  Sommige hoortoestellen worden verder verbeterd met Real Ear Measurement (REM), met zelfs mogelijkheden voor fitting op afstand door professionals uit Nederland. 

Hoe werken gehoorapparaten met bluetooth?

Maar hoe zit het nu met die draadloze hoortoestellen? Het uitwisselen van draadloze gegevens is wat een Bluetooth gehoorapparaat doet, zowel vanuit je telefoon, televisie, computer als je tablet.

Op een heldere manier hoor je het geluid in je oor, zonder enige draad. Je kunt het geluid direct streamen naar je hoortoestel. Ook kun je de balans tussen geluid en omgevingsgeluid naar wens instellen. Je kunt dit dus aanpassen aan waar je bent, of dat nu in het rustige Brownsberg Natuurpark is of één van de luidruchtige discotheken.

Deze afstemming kun je zelf bepalen en eenvoudig instellen via je smartphone. Een hoorspecialist kan alle instellingen voor je regelen om zo een sublieme hoorervaring mogelijk te maken. Er zijn Bluetooth-hoortoestellen beschikbaar voor zowel Apple als Android. Deze zijn gewoon een stuk fijner dan die met kabels, toch?

De voordelen van draadloze hoortoestellen

Het is heel vervelend wanneer je merkt dat er gehoorschade is ontstaan. Met een Bluetooth gehoorapparaat zul je merken dat dit geen obstakel meer is. De manier waarop je met gehoorschade omgaat tijdens je dagelijkse activiteiten zal veranderen. Er zijn veel voordelen aan een Bluetooth gehoorapparaat, zoals handsfree bellen, moeiteloos schakelen tussen verschillende audiobronnen, een goede en sterke geluidservaring en het is ontzettend makkelijk te bedienen.

Het beste aan een Bluetooth hoortoestel is dat je alleen hoort wat je wilt horen. Irritante geluiden op de achtergrond worden vanzelf minder. Waar je ook bent of wat je ook doet, jij bepaalt wat je hoort. Binnen een handomdraai zul je begrijpen hoe je hiermee om kunt gaan, waardoor gehoorschade niet meer als een last wordt gezien.

Hoe fijn is het dat je luisterervaring zo wordt verbeterd? Het gebruik van Bluetooth heeft enigszins invloed op de levensduur van je batterijen of de accu van je oplaadbare hoortoestel, maar gelukkig kun je je hoortoestel snel en makkelijk opladen.

Waar kun je het beste je bluetooth- hoortoestel aanschaffen? 

Ben jij momenteel op zoek naar het juiste hoortoestel? Koop gehoorapparaat met bluetooth voor het beste resultaat. Er is een ruim assortiment aan moderne hoortoestellen met Bluetooth-functionaliteit beschikbaar in Suriname. Kijk maar eens online! Maak bij voorkeur een afspraak met een professional om begeleiding te krijgen en de uiteindelijke keuze voor het hoortoestel te maken dat het beste bij jou past.

Welke kosten komen kijken bij het aanschaffen van een bluetooth hoortoestel? 

Het aanschaffen van een gehoorapparaat is een investering. Een investering die je direct terug krijgt vanaf het moment dat je ze draagt. De kosten voor een Bluetooth gehoorapparaat variëren per persoon en zijn afhankelijk van factoren zoals de hoorsituatie, de zorgverzekeraar, het model (type, merk, fabrikant), de kracht van de microprocessor, de instellingsmogelijkheden en de grootte van het toestel. Kijk online eens naar het ruime assortiment en je zult al snel innovatieve oplossingen vinden die aansluiten bij jouw behoeften in de hoorzorg.