Ziekenzorg op z’n Amerikaans: gooi patiënt de straat op

Terwijl zij zelf dik ingepakt waren tegen de snijdende vrieskou in de Amerikaanse staat Baltimore, zette een klein leger ziekenhuismedewerkers een zieke vrouw op straat, terwijl zij gekleed was in slechts een dun ziekenhuishemd en praktisch op blote voeten.

Het incident werd gefilmd door de psychotherapeut Imamu Baraka. Hij zag hoe een verwarde vrouw met wat leek op een hoofdverwonding door ziekenhuispersoneel in een rolstoel uit de afdeling Spoedeisende Hulp van het University of Maryland Medical Center Midtown naar buiten werd gereden en bij een bushalte werd gedeponeerd.

Baraka vroeg of zij de vrouw halfnaakt op straat zouden achterlaten terwijl het vroor, maar kreeg als enige antwoord dat zij medisch in orde was.

Een woordvoerster van het ziekenhuis bevestigde dat de opname echt was en zei in een verklaring dat de leiding van het ziekenhuis geschokt was.

Online werd gesuggereerd dat de vrouw mogelijk uit het ziekenhuis was gegooid omdat zij geen geld of ziektekostenverzekering had om haar behandeling te betalen.

 

Meer nieuws

Man steelt biggetjes uit stal

De politie van Lelydorp heeft de 45-jarige Poniran M. aangehouden voor diefstal van een aantal biggetjes uit een stal aan de Tawajariweg. Na aangifte van…

Vrouw gewond na explosie gascilinder

Een vrouw raakte maandag ernstig gewond nadat een gascilinder explodeerde in haar woning aan de Van Sommelsdijckstraat. De vrouw liep op verschillende delen van haar…

Scroll Up