Zeventienjarige ‘stiefvader’ ingesloten voor doodslag

Een 17-jarige jongeman is op 31 oktober door de politie aangehouden en ingesloten voor doodslag. Hij heeft de baby van zijn vriendin (18) zodanig geslagen dat het kindje overleed. De baby was 8 maanden oud.

Dit drama voltrok zich op 19 oktober. De jongeman was ondergedoken, zegt hoofdinspecteur Humphrey Naarden van de afdeling PR van het KPS.

De jonge vrouw begon een liefdesrelatie met de 17-jarige toen ze acht maanden in de verwachting was. Op 19 oktober ging zij met met haar baby thuis op bezoek bij haar vriend. Terwijl ze buiten bezig was met de was, hoorde zij de baby huilen. De stiefvader wist niet wat er aan de hand was. Het kind bewoog op een bepaald moment niet meer.

De schoonvader stelde voor om het jongetje naar het ziekenhuis te brengen. Sectie wees na twee dagen uit dat het kindje was omgekomen als gevolg van stomp geweld.

De stiefvader verklaarde tijdens het verhoor dat hij het jongetje heeft geslagen, omdat hij in zijn slaap werd gestoord door zijn gehuil.(GFC)

Meer nieuws

“Leengedrag regering zorgwekkend”

NPS-voorzitter Gregory Rusland maakt zich zorgen over de intenties van de regering om nog veel meer geld te gaan lenen dan er nu reeds geleend…

Grote hoeveelheid drugs verbrand te Kraka

Meer dan 2300 kilogram in beslag genomen drugs werd donderdag onder toezicht van vertegenwoordigers van het Korps Politie Suriname en het Openbaar Ministerie in de…

Wegstrekking Jenny-Henar wordt hersteld

Binnen het kader van de verbetering van de Oost-West ontsluitingswegen zoals opgenomen in het ontwikkelingsplan 2017-2021 heeft het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie…

Training ‘Trauma herkenning’

Traumatisering bij kwetsbare mensen (kinderen, jongeren, mensen met een verstandelijke beperking) komt helaas vaak voor. De gevolgen zijn vaak blijvend, ze zijn ernstig en ze…

Kind in autostoel vliegt uit auto

Een geschokte automobilist in de Amerikaanse stad Mankato (Minnesota) zag hoe een kindje in een autostoeltje uit een auto werd geslingerd.

Scroll Up