Zesdeklassers Veritasschool leren goede doelen uitdragen

Door een investeringsplan dat de leerkrachten en leerlingen van de zesde klas hebben bedacht, zijn er acht en veertig zuurstofmeters gedoneerd aan de Neonatale Intensive Care Unit (NICU) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). De zuurstofmeters die ook wel saturatieprobes worden genoemd, zijn dinsdag overgedragen in het auditorium van het AZP.

Met een saturatieprobe meet men de zuurstofwaarde van het bloed door middel van stralen die weerkaatst worden door de rode bloedcellen. ‘Meestal wordt binnen kerkorganisaties een investeringsplan gemaakt. Omdat onze basisschool van het kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten is, was het ook mooi om na te gaan hoe wij als leerkrachten in de jongeren kunnen investeren. Je kan vrijwel in alles investeren’, zegt Vanessa Draaisma, leerkracht van de zesde klas.

Na elk voldoend cijfer voor een repetitie, is er door de leerkracht SRD 0.50 cent gespaard vanaf het eerste kwartaal. Het totaal dat de kinderen met hun prestaties hebben verzameld bedraagt SRD 1900.

De leerlingen en leerkrachten hebben samen besloten deze donatie over te dragen aan de kinderafdeling, vanwege betrokkenheid van een vader die ook werkzaam is binnen het AZP.

Ronnie Pique, CEO van Biomedical Systems, was zo blij met het initiatief van de school dat hij besloot het bedrag te verdubbelen, als leverancier van de artikelen.

Delen:

Meer nieuws

Ressortraden Para nu voltallig

De afgelopen week is voorzien in de ontstane vacature van vijf ressortraadsleden (rr-leden) van vier ressortraden (rr) in het district Para. Delen:

Delen:

HVB installeert onderafdeling te Nieuwe Grond

Met de installatie van de onderafdeling De Nieuwe Grond afgelopen zaterdag in haar partijcentrum te Hannaslust, heeft de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) haar structuren in…

Delen:

VHP solidair met inwoners Utrecht

De VHP spreekt haar solidariteit uit met de inwoners van Nederland, in het bijzonder in Utrecht, die zijn opgeschrikt door de aanslag van maandagochtend, waarbij…

Delen:

OWT&C, RO en Defensie pakken wegen Marowijne aan

De ministeries van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Regionale Ontwikkeling (RO) en Defensie voeren verschillende rehabilitatiewerkzaamheden uit in Marowijne. Delen:

Delen:

Man verkoopt nep goud aan klant

De 33-jarige Gregory W. is door de politie van het ressort Centrum ingesloten voor oplichting van een vrouw. Delen:

Delen:

Meer ondersteuning voor landbouwers opkomst

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij heeft afgelopen week onder leiding van de Chief Technical Advisor/project manager, Erick Zeballos van het project SAMAP en…

Delen:

Man bedreigt buren met de dood

De 27-jarige Orfeo D. is door de politie van Latour aangehouden en opgesloten voor het bedreigen van zijn buren met de dood. Delen:

Delen:

Platform importeurs voor overleg bij HI&T

Gelet op de ontwikkelingen, die een druk uitoefenen op het prijsniveau, heeft het platform van importeurs van levensmiddelen een gesprek gevoerd met minister Stephen Tsang…

Delen:

VHP: terroristische aanslag onaanvaardbaar

Heel vroeg in de ochtend van 15 maart zijn wij opgeschrikt door een terroristische aanslag op twee moskeeën in Nieuw Zeeland, waarbij tenminste 49 moskeegangers…

Delen:

VHP helpt familie Dors

Op 1 maart heeft het noodlot toegeslagen bij de familie Dors te Ingikondre in het district Coronie. Hun woning werd helemaal door brand verwoest. Delen:

Delen:

Launch e-ID Kaart en ingebruikname Printhouse

Onder grote publieke belangstelling vond vrijdagmorgen op het Centraal Bureau voor Burgerzaken aan de Kwattaweg de launch plaats van de Biometrische Identiteitskaart, e- ID kaart….

Delen:

Soft launch online marktplaats SUmarket

Met het lanceren van de online e-commerce platform voor Suriname, SUmarket, is er een digitale marktplaats ontstaan waar klanten ondernemingen makkelijk kunnen vinden of producten…

Delen:

Padieboeren Nickerie dienen petitie in

Padieboeren van Nickerie hebben vanmorgen een petitie bestemd voor president Desi Bouterse ingediend bij districtscommissaris Nisha Kurban. Delen:

Delen:
Scroll Up