Zeldzame ‘vuurregenboog’ gespot in Californië

In het Pinnacles National Park in Californië spotte een loper eerder deze week een uiterst zeldzaam natuurfenomeen. Boven het park hing een ‘vuurregenboog’ die bestond uit een wondermooie combinatie van kleuren. Volgens meteorologen gaat het om een optische illusie.

De National Weather Service Bay kondigde afgelopen woensdag een wel heel bijzonder natuurfenomeen aan. Een loper werd in het Pinnacles National Park van Californië verrast door een spectaculaire vuurregenboog.

Het fenomeen staat onder wetenschappers beter bekend als een circumhorizontale boog. Die ontstaat wanneer de zon hoger dan 58 graden boven de horizon staat. Enkel wanneer de zon zo hoog staat, kan de boog vorm krijgen.

Meer wetenschapsnieuws

Tandarts wil tandplak bestrijden met cannabis

Een tandarts uit Mortsel wil met cannabis tandplak bestrijden. De tandarts ziet potentieel in de helende werking van de cannabisplant. Vooral het bestanddeel cannabidiol (CBD)…

Embryo zonder bevruchting gecreëerd

Nederlandse onderzoekers hebben voor het eerst nieuw leven laten ontstaan in een laboratorium, zonder dat er een bevruchting is geweest. De wetenschappers van het MERLN…

Scroll Up