Zeldzame ‘vuurregenboog’ gespot in Californië

In het Pinnacles National Park in Californië spotte een loper eerder deze week een uiterst zeldzaam natuurfenomeen. Boven het park hing een ‘vuurregenboog’ die bestond uit een wondermooie combinatie van kleuren. Volgens meteorologen gaat het om een optische illusie.

De National Weather Service Bay kondigde afgelopen woensdag een wel heel bijzonder natuurfenomeen aan. Een loper werd in het Pinnacles National Park van Californië verrast door een spectaculaire vuurregenboog.

Het fenomeen staat onder wetenschappers beter bekend als een circumhorizontale boog. Die ontstaat wanneer de zon hoger dan 58 graden boven de horizon staat. Enkel wanneer de zon zo hoog staat, kan de boog vorm krijgen.

Meer wetenschapsnieuws

België landt in 2021 op Mars

Een Europees-Russische Marsjeep landt op 19 maart 2021 op de Rode Planeet. Dat meldde het hoofd van het Russische ruimtevaartbureau Roscosmos, Dmitri Rogozin, afgelopen week….

Mannen en vrouwen kunnen even goed kaart lezen

Tussen mannen en vrouwen zitten nauwelijks verschillen wat kaartlezen betreft. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Leiden dat in het wetenschappelijk magazine Eos staat….

Enorme ijsberg losgeraakt van Zuidpool

Een gigantische ijsberg, groter dan Noord-Holland en Zuid-Holland bij elkaar, is losgekomen van de Zuidpool. Het ijs dobbert nu in de Zuidelijke Oceaan en zou…

Mogelijke wijziging bloedgroep A naar O

Onderzoekers slaagden erin om bloedgroep A te veranderen in bloedtype O. Met behulp van bacteriële enzymen, gevonden in de menselijke darm, konden ze de antigenen…

Mannen kunnen beter navigeren

De wetenschap heeft eindelijk bevestigd dat mannen beter zijn in de weg vinden, wijzen en onthouden, kortom navigeren. Al is dat eigenlijk niets om trots…

Slechts 10% wereldbevolking linkshandig

Het is vandaag Internationale Linkshandigendag. Een dag die in het leven geroepen werd om aandacht te vragen voor de ongemakken waarmee linkshandigen te maken krijgen….

Scroll Up