Zeker 8 miljoen inwoners van India afhankelijk van ratten om te overleven

De Musahars, de armsten onder de armsten in India, zijn een door hindoes geregeerde kaste in de staten Bihar en Uttar Pradesh in India.

Deze groep is volledig afhankelijk van ratten om te kunnen overleven. Zelf de Indiase overheid heeft geen idee hoe groot deze gemeenschap is, zegt de 60-jarige Phekan Manjhi’s. Terwijl hij geïnterviewd wordt, is de man bezig rattenvlees klaar te maken.

Terwijl de overheid praat over een gemeenschap van ruim 2,5 miljoen, zegt Manjhi’s dat het aantal veel groter is, zeker 8 miljoen. Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL 

“Regeringen komen en gaan, maar wij merken er niets van”, vervolgt hij. Een groot deel van de gemeenschap zit zonder werk en kinderen bezoeken de school niet. Het is dagelijks vechten om te kunnen overleven. De gezondheidssituatie in het gebied is heel slecht. Mensen die besmet zijn met lepra is een normaal beeld.

In India is het eten van ratten geen vreemd fenomeen. Enkele jaren terug raadde de regering de bevolking aan om ratten te eten. Op die manier willen ze een oplossing bieden voor de dreigende voedselcrisis. Ratten zouden India een stuk minder afhankelijk van rijst kunnen maken.

Het eten van ratten kan de voedselcrisis op twee manieren oplossen. Enerzijds is er meer voedsel voor de bevolking en anderzijds kunnen de dode ratten geen graan meer eten. De voorraad zal daardoor toenemen. Bijna de helft van die voorraad zou door de knaagdieren in warenhuizen worden verorberd.

“Het eten van rattenvlees is een gezond alternatief voor rijst en graan. Zelf de rijken zouden dat moeten eten”, zei een minister van Volksgezondheid in India.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL
Delen:

Meer gezondheidsnieuws

Wetenschappers verklaren waarom we hikken

GFC NIEUWS- In een nieuwe studie hebben wetenschappers van de Universiteit van Londen onthuld waarom we hikken, en waarom deze irritante gewoonte zo belangrijk is….

Delen:

Aankomen door vier nachten slechte slaap

GFC NIEUWS- Slechts vier nachten minder goed slapen, kunnen je laten aankomen, onthult een nieuwe studie. Zie ook een ander interessant bericht door op de…

Delen:

Baby zonder ogen geboren in Rusland

GFC NIEUWS- Een baby die geboren is zonder ogen, is op zoek naar een adoptiefamilie, omdat zijn jonge moeder hem opgaf. Zie ook een ander…

Delen:
Scroll Up