Zedenzaak leidt tot weghalen aanstootgevend schilderij uit rechtbank Almelo

Een lege muur in de rechtbank Almelo. Het schilderij ‘Regelrecht’, dat er al 26 jaar hing, is weggehaald omdat het aanstootgevend zou zijn. Op het kunstwerk staat namelijk een blote borst.

“We kregen in de loop der jaren meerdere klachten. Maar na de laatste klacht heeft het bestuur van de rechtbank besloten het zestien vierkante meter grote doek weg te halen”, zegt woordvoerder Maarten Schoon van de rechtbank Overijssel.

“De laatste klacht kwam van een vrouw die in de rechtbank aanwezig was voor een zedenzaak. Ze voelde zich gekwetst door het schilderij en diende een klacht in.”

Het schilderij verdwijnt niet helemaal uit de rechtbank, zegt woordvoerder Schoon. “Het is een mega doek, maar we hebben een plekje gevonden in één van de kantoorruimtes.” Hier is het dus niet meer te zien voor publiek, maar wel voor de medewerkers.

Schilderij ‘Regelrecht’ is een doek van kunstenaars Jan en Joep Gierveld dat de gevangen liefde moet verbeelden. “Een vrouw wordt verleid door de duivel maar weet zich gesteund door iemand met het ‘recht’ in de hand. Bij de nieuwe plek komt ook een toelichting, over de betekenis van het schilderij.”

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

Delen:

Meer bizar nieuws

Arts vindt bloedzuiger in keel vrouw

Een arts heeft een bloedzuigende regenworm ontdekt in de luchtpijp van een vrouw nadat ze iets voelde bewegen in haar keel en daarna bloed hoestte….

Delen:

Man eet gekko en sterft 10 dagen later

David Dowell (34) werd uitgedaagd om een gekko te eten op een feestje in Brisbane, Australië, maar stierf 10 dagen later aan een salmonella infectie….

Delen:

‘Levende mummie’ gevonden

Dankzij enkele herdershonden in Rusland kon een man worden gered die lijkt op een levende mummie. Zie ook een ander interessant bericht door op de…

Delen:
Scroll Up