Zangeres in de ban om racistische liedjes van 80 jaar terug

Redactie GFC Nieuws — De stem van de beroemde zangeres Kate Smith is verboden in Amerikaanse stadions. De opnamen van haar signature song zijn verbannen, en haar standbeeld bij sportarena’s is bedekt met zwart zeildoek. De reden: Smith (overleden in 1986) zong een jaar of 80 terug twee liedjes die nu “racistisch en beledigend” worden gevonden.

Smith is het meest bekend geworden met haar opname van God Bless America, het patriottische lied dat Irving Berlin tijdens de Eerste Wereldoorlog schreef en tijdens de tweede wereldbrand werd herschreven.

Jarenlang werd zij afgedraaid bij grote toernooien van bijvoorbeeld hockey, baseball, American football en autoraces.

Maar Smith zong ook Pickaninny Heaven en That’s Why Darkies Were Born. In 1931 en 1933 vonden Amerikanen dat nog leuk, maar anno nu worden deze liedjes als racistisch beschouwd. Saillant: Darkies – destijds beschouwd als satire – werd ook door de zwarte zanger Paul Robeson opgevoerd.

Dus werd Miss Smith het zwijgen opgelegd en ging er een doek over haar standbeeld, om te voorkomen dat het uitzicht voor argelozen vervuild wordt.

Delen:

Meer bizar nieuws

Arts vindt bloedzuiger in keel vrouw

Een arts heeft een bloedzuigende regenworm ontdekt in de luchtpijp van een vrouw nadat ze iets voelde bewegen in haar keel en daarna bloed hoestte….

Delen:

Man eet gekko en sterft 10 dagen later

David Dowell (34) werd uitgedaagd om een gekko te eten op een feestje in Brisbane, Australië, maar stierf 10 dagen later aan een salmonella infectie….

Delen:

Ontevreden klant kapper neemt wraak

Een Chinese man was extreem ontevreden over de wijze waarop een kapper zijn haren had geknipt.  Het resultaat was volgens hem helemaal niet goed. Er…

Delen:

Turnster breekt beide benen op afscheidswedstrijd

Redactie GFC Nieuws — De Amerikaanse turnster Samantha Cerio brak vrijdagavond bij een vloeroefening tijdens regionale kampioenschappen in Baton Rouge beide benen. Het betekende het…

Delen:
Scroll Up