Worstelaars succesvol op Barbados Beach Cup

De Surinaamse worstelaars die in Barbados vertoeven, zijn heel succesvol geweest tijdens het beachtoernooi afgelopen zondag. Dat was dag 2 van het worstelevenement op de Pirate Cove Beach. Alle Surinaamse worstelaars eindigden in de top 2 van hun klasse. In de zwaargewichtklasse (+90kg) won de Surinamer Marciano Tsang van de Barbadiaan Manning met 3-2. In de -90kg klasse won Fernando Ghoerahoe van de beachkampioen van Barbados, Renaldo Stewart met 3-1.

In de -80kg klasse was het heel spannend. De Surinamer Micha Willems stond in een klasse met 4 worstelaars, inclusief de sterke Boliviaan Christian Nova Roca. Bij de freestyle wedstrijden had Willems al verloren van Nova Roca. Willems won van 2 Barbadianen op een rij en kwam in de zogenaamde finale weer tegenover de Boliviaan. Ook dit keer won Nova Roca van Willems. Het werd 3-1.

Nawien Bepat is al 2 jaar ongeslagen op Barbados. Ook op de beach versloeg hij zijn tegenstanders uit Barbados en St. Lucia, elk met 3-0. Deze jongeman uit Nickerie belooft een goede toekomst.

In de jeugdklasse stonden de Surinamers Stephan Brunings (17 jaar – 65kg) en Sahil Satram (15 jaar – 55kg) wederom in een klasse samen met de Trinidadiaan Aiden Rogonanan. Satram versloeg Rogonanan met 3-1, Brunings won 3-0. In de finale won Brunings van Satram met 3-0.

Dag 1 van dit evenement, zaterdag, behelsde een freestyle tournament. De Surinaamse delegatie stelde niet teleur en pakte veel prijzen. Zo won Marciano Tsang in de zwaargewichtklasse van Thaddeus Grancis van St. Lucia middels touche. Fernando Ghoerahoe won middels technisch overwicht (10-0) van de Trinidadian Anthony Joseph.

Micha Willems verloor zijn eerste partij van de Boliviaan Nova Roca. In de strijd om zilver won Willems van de Barbadiaan Jerome Hoyte. Nawien Bepat won middels touche van Prince Ferdinand uit St. Lucia.

In de jeugdklasse wonnen zowel Stepan Brunings als Sahil Satram van de Trinidadiaan Aidan Rogonanan. In de finale won Satram van Brunings, nadat Brunings wegens een blessure opgaf.(GFC)

Meer nieuws

“Leengedrag regering zorgwekkend”

NPS-voorzitter Gregory Rusland maakt zich zorgen over de intenties van de regering om nog veel meer geld te gaan lenen dan er nu reeds geleend…

Grote hoeveelheid drugs verbrand te Kraka

Meer dan 2300 kilogram in beslag genomen drugs werd donderdag onder toezicht van vertegenwoordigers van het Korps Politie Suriname en het Openbaar Ministerie in de…

Wegstrekking Jenny-Henar wordt hersteld

Binnen het kader van de verbetering van de Oost-West ontsluitingswegen zoals opgenomen in het ontwikkelingsplan 2017-2021 heeft het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie…

Training ‘Trauma herkenning’

Traumatisering bij kwetsbare mensen (kinderen, jongeren, mensen met een verstandelijke beperking) komt helaas vaak voor. De gevolgen zijn vaak blijvend, ze zijn ernstig en ze…

Kind in autostoel vliegt uit auto

Een geschokte automobilist in de Amerikaanse stad Mankato (Minnesota) zag hoe een kindje in een autostoeltje uit een auto werd geslingerd.

Scroll Up