Worstelaars succesvol op Barbados Beach Cup

De Surinaamse worstelaars die in Barbados vertoeven, zijn heel succesvol geweest tijdens het beachtoernooi afgelopen zondag. Dat was dag 2 van het worstelevenement op de Pirate Cove Beach. Alle Surinaamse worstelaars eindigden in de top 2 van hun klasse. In de zwaargewichtklasse (+90kg) won de Surinamer Marciano Tsang van de Barbadiaan Manning met 3-2. In de -90kg klasse won Fernando Ghoerahoe van de beachkampioen van Barbados, Renaldo Stewart met 3-1.

In de -80kg klasse was het heel spannend. De Surinamer Micha Willems stond in een klasse met 4 worstelaars, inclusief de sterke Boliviaan Christian Nova Roca. Bij de freestyle wedstrijden had Willems al verloren van Nova Roca. Willems won van 2 Barbadianen op een rij en kwam in de zogenaamde finale weer tegenover de Boliviaan. Ook dit keer won Nova Roca van Willems. Het werd 3-1.

Nawien Bepat is al 2 jaar ongeslagen op Barbados. Ook op de beach versloeg hij zijn tegenstanders uit Barbados en St. Lucia, elk met 3-0. Deze jongeman uit Nickerie belooft een goede toekomst.

In de jeugdklasse stonden de Surinamers Stephan Brunings (17 jaar – 65kg) en Sahil Satram (15 jaar – 55kg) wederom in een klasse samen met de Trinidadiaan Aiden Rogonanan. Satram versloeg Rogonanan met 3-1, Brunings won 3-0. In de finale won Brunings van Satram met 3-0.

Dag 1 van dit evenement, zaterdag, behelsde een freestyle tournament. De Surinaamse delegatie stelde niet teleur en pakte veel prijzen. Zo won Marciano Tsang in de zwaargewichtklasse van Thaddeus Grancis van St. Lucia middels touche. Fernando Ghoerahoe won middels technisch overwicht (10-0) van de Trinidadian Anthony Joseph.

Micha Willems verloor zijn eerste partij van de Boliviaan Nova Roca. In de strijd om zilver won Willems van de Barbadiaan Jerome Hoyte. Nawien Bepat won middels touche van Prince Ferdinand uit St. Lucia.

In de jeugdklasse wonnen zowel Stepan Brunings als Sahil Satram van de Trinidadiaan Aidan Rogonanan. In de finale won Satram van Brunings, nadat Brunings wegens een blessure opgaf.(GFC)

Delen:

Meer nieuws

VS erkent illegale annexatie Golanhoogte

Redactie GFC Nieuws — Donald Trump erkent de permanente Israëlische annexatie van de betwiste Golanhoogte, meldt de Washington Post. Hij zei donderdag dat het gebied…

Delen:

Aanpak infrastructuur Regio-West Nickerie

De afdeling Regio-West van het onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is bezig de dichtbegroeide natte infrastructuur in het district…

Delen:

Wegafsluiting vanwege viering van Holi Pagwa

Vanwege de viering van Holi Pagwa op donderdag 21 maart op het Onafhankelijkheidsplein, zullen vanaf 14.00 tot en met 04.00 uur verkeersmaatregelen worden getroffen. Delen:

Delen:

NPS: het goede overwint altijd

De Nationale Partij Suriname (NPS) kan zich terugvinden in de vrede en eenheidsgedachte van Phagwa waarbij er geen onderscheid gemaakt wordt tussen personen wanneer zij…

Delen:

Handboek voor Early Childhood Development

Het ministerie van Volksgezondheid heeft in samenwerking met de United Nations International Children’s Emergency (Unicef) en de Caribbean Development Bank een 2-daagse workshop georganiseerd om…

Delen:

Kinderen Parelhuis trots op nieuw vervoer

Parelhuis ontvangt een Noah-bus van Stinafo, zodat zij ‘hun’ kinderen verantwoord en comfortabel naar school en hun andere activiteiten kunnen vervoeren. Delen:

Delen:

Ressortraden Para nu voltallig

De afgelopen week is voorzien in de ontstane vacature van vijf ressortraadsleden (rr-leden) van vier ressortraden (rr) in het district Para. Delen:

Delen:

HVB installeert onderafdeling te Nieuwe Grond

Met de installatie van de onderafdeling De Nieuwe Grond afgelopen zaterdag in haar partijcentrum te Hannaslust, heeft de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) haar structuren in…

Delen:

VHP solidair met inwoners Utrecht

De VHP spreekt haar solidariteit uit met de inwoners van Nederland, in het bijzonder in Utrecht, die zijn opgeschrikt door de aanslag van maandagochtend, waarbij…

Delen:

OWT&C, RO en Defensie pakken wegen Marowijne aan

De ministeries van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Regionale Ontwikkeling (RO) en Defensie voeren verschillende rehabilitatiewerkzaamheden uit in Marowijne. Delen:

Delen:
Scroll Up