Worstelaar Ralitsa Nijman maakt succesvolle internationaal debuut

Voor het eerst in de geschiedenis heeft een vrouwelijke worstelaar Suriname vertegenwoordigd in het buitenland. Die eer viel Ralitsa Nijman van de worstelvereniging Meerzorg te beurt.

De nationale dameskampioen van Suriname vertoefde afgelopen weekend op Barbados, waar ze meedeed aan een internationaal beachworsteltoernooi.

Nijman, die ook voetballer is, kwam uit tegen een Barbadiaanse, die wat kilo’s zwaarder woog dan haar.

Bij beachworstelen is de persoon die als eerste drie punten haalt, de winnaar. Nijman kwam vroeg op een 0-1 achterstand. Hierna maakte ze 1-1. Maar de Barbadiaanse nam wederom een 1-2 voorsprong. Echter, Nijman maakte weer gelijk. De persoon die hierna een punt zou scoren, zou tot winnaar uitgeroepen worden. Het beslissend punt ging naar Nijman en ze won zodoende de partij met 3-2. Nijman was heel blij met deze overwinning. “I did it”, zei ze.

De afvaardiging van Nijman was onderdeel van de Caribbean Super Week, waarbij naast de atlete ook haar coach Vinod Kewal, referee Parwesh Bhaggoe uit Nickerie en bestuurslid van de Surinaamse Worstel Federatie (SWF), Michel Nathoe, afgereisd waren.

Kewal, Bhaggoe en Nathoe volgden elk op zijn vakgebied een week lang durende cursus, verzorgd door instructeurs van de wereldworstelfederatie UWW.

Tijdens het beachtoernooi mochten ze hun kennis opgedaan tijdens de cursus ook in praktijk brengen. Nathoe, die ook internationaal gecertificeerd trainer en arbiter is, mocht ook wedstrijden leiden tijdens het beachtoernooi.

De Surinaamse Worstel Federatie (SWF), onder leiding van Ravin Changoer, doet er alles aan om de worstelsport te ontwikkelen, zowel nationaal als internationaal.

In zijn zittingsperiode van ruim 7 jaar heeft hij naast de lokale toernooien, ook internationaal contacten gelegd en versterkt. Zo zijn er delegaties geweest naar onder andere Nederland (3 keer), Barbados (3 keer), Mexico, Guatemala en Bolivia.

Het bestuur heeft enkele jaren terug damesworstelen nieuw leven ingeblazen en nu kunnen onze dames ook internationaal meedoen.

Delen:

Meer nieuws

Volkstuinproject in ressort Geyersvlijt

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) kreeg het verzoek van de EBG-gemeente om een volkstuinproject op het terrein van de basisschool aan de…

Delen:

Gezamenlijke verklaring regering en VMS

Op maandag 15 april heeft het vervolggesprek plaatsgevonden tussen het bestuur van de Vereniging van Medici in Suriname (VMS) en de regering. Delen:

Delen:

Inschrijving Suripop XXI start in juli

De Stichting Bevordering Kunst en Kultuur in Suriname laat weten dat de inschrijving tot deelname aan het Suriname Popular Song Festival XXI dit jaar is…

Delen:

Else Sidoel medewerker van het jaar SVZ

Tijdens de jaarlijks terugkerende verkiezing onder ruim 700 medewerkers van het St. Vincentius Ziekenhuis (SVZ) is Else Sidoel vandaag verkozen tot beste medewerker van het…

Delen:

Verhoging kosten rijbewijs aangehouden

De voorgenomen verhoogde bedragen voor een nieuw rijbewijs, het verlengen daarvan en een duplicaat zijn tot nader order aangehouden, meldt de PR van het Korps…

Delen:

Nationaal kwaliteitsbeleid gelanceerd

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) is namens het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) als overheid bezig met de ontwikkeling van een nationaal kwaliteitsbeleid…

Delen:

Minister Samsoedien met ontslag

Naar aanleiding van de recente perikelen rondom de minister van Ruimtelijke Ordening Grond en Bosbeheer (RGB), Roline Samsoedien, heeft de minister vandaag haar portefeuille ter…

Delen:

Mogelijk aanhouding zoon minister Samsoedien

De zoon van minister Roline Samsoedien van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeleid (RGB) zal mogelijk worden aangehouden op basis van verdenking van het plegen van…

Delen:

“Peiling NIKOS onbetrouwbaar”

De VHP heeft met de recente NIKOS-peiling een gebrekkige poging gedaan om Martin Schalkwijk uit de kast te halen, luidt de kritiek vanuit de NDP….

Delen:

BOG, PAHO en KPS partners antirookcampagne

Het Bureau Openbare Gezondheidsdienst (BOG) en de Pan American Health Organization (PAHO) zullen vandaag de bewustwordingscampagne ‘Smoko?!….. Nee Mang’ lanceren. Delen:

Delen:

Meer aandacht voor forensisch werkveld

Met de viering van de Forensische dag heeft het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) getracht meer aandacht te creëren voor het Forensisch werkveld. Delen:

Delen:

OWT&C laat afwijkende bouwsels slopen

Het is gebleken dat er waarschijnlijk door onwetendheid van burgers, maar soms ook doelbewust- in afwijking van de verleende bouwvergunning wordt gebouwd op diverse locaties….

Delen:

Dc Collectief bespreekt grond- en bosbeleid

De districtscommissarissen (dc) hebben tijdens het jongste Dc Collectief diepgaand van gedachten gewisseld met de ministers Edgar Dikan (Regionale Ontwikkeling) en Roline Samsoedin (Ruimtelijke Ordening…

Delen:

Minister Tsang ontvangt nieuw bestuur VES

Minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) had de afgelopen week een kennismakingsgesprek met het nieuw bestuur van de Vereniging van Economisten in…

Delen:
Scroll Up