Worstelaar Ralitsa Nijman maakt succesvolle internationaal debuut

Voor het eerst in de geschiedenis heeft een vrouwelijke worstelaar Suriname vertegenwoordigd in het buitenland. Die eer viel Ralitsa Nijman van de worstelvereniging Meerzorg te beurt.

De nationale dameskampioen van Suriname vertoefde afgelopen weekend op Barbados, waar ze meedeed aan een internationaal beachworsteltoernooi.

Nijman, die ook voetballer is, kwam uit tegen een Barbadiaanse, die wat kilo’s zwaarder woog dan haar.

Bij beachworstelen is de persoon die als eerste drie punten haalt, de winnaar. Nijman kwam vroeg op een 0-1 achterstand. Hierna maakte ze 1-1. Maar de Barbadiaanse nam wederom een 1-2 voorsprong. Echter, Nijman maakte weer gelijk. De persoon die hierna een punt zou scoren, zou tot winnaar uitgeroepen worden. Het beslissend punt ging naar Nijman en ze won zodoende de partij met 3-2. Nijman was heel blij met deze overwinning. “I did it”, zei ze.

De afvaardiging van Nijman was onderdeel van de Caribbean Super Week, waarbij naast de atlete ook haar coach Vinod Kewal, referee Parwesh Bhaggoe uit Nickerie en bestuurslid van de Surinaamse Worstel Federatie (SWF), Michel Nathoe, afgereisd waren.

Kewal, Bhaggoe en Nathoe volgden elk op zijn vakgebied een week lang durende cursus, verzorgd door instructeurs van de wereldworstelfederatie UWW.

Tijdens het beachtoernooi mochten ze hun kennis opgedaan tijdens de cursus ook in praktijk brengen. Nathoe, die ook internationaal gecertificeerd trainer en arbiter is, mocht ook wedstrijden leiden tijdens het beachtoernooi.

De Surinaamse Worstel Federatie (SWF), onder leiding van Ravin Changoer, doet er alles aan om de worstelsport te ontwikkelen, zowel nationaal als internationaal.

In zijn zittingsperiode van ruim 7 jaar heeft hij naast de lokale toernooien, ook internationaal contacten gelegd en versterkt. Zo zijn er delegaties geweest naar onder andere Nederland (3 keer), Barbados (3 keer), Mexico, Guatemala en Bolivia.

Het bestuur heeft enkele jaren terug damesworstelen nieuw leven ingeblazen en nu kunnen onze dames ook internationaal meedoen.

Delen:

Meer nieuws

1 juli-zwemmarathon in aantocht

De Surinaamse Zwembond (SZB) houdt de 44ste editie van de 18 km lange Open Waterwedstrijd in de Surinamerivier. Delen:

Delen:

Nickeriaanse polders krijgen hulpapotheken

Om de burgers van de westelijke- en oostelijke polders in Nickerie, die medicijnen moeten afnemen, tegemoet te komen is de regering Bouterse-Adhin voornemens apotheken op…

Delen:

Chotkan wil integrale aanpak infrastructuur

De technische afdelingen van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) starten binnenkort naast de reguliere werkzaamheden, met een integrale aanpak van infrastructuur…

Delen:

Bromfietser doodgereden

De 47-jarige bromfietser, Guillano Biswane, is na een aanrijding overleden. Delen:

Delen:

Minister Elias verwelkomt 50 Cubaanse artsen

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid en zijn collega van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle, hebben samen met de ambassadeur van Cuba, Manuel Javier…

Delen:

Algemene richtlijnen voor halalvoedsel vastgesteld

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) heeft als verantwoordelijke voor standaarden in Suriname met trots de Nationale Standaard “Algemene Richtlijnen voor Halalvoedsel” afgekondigd op 18 juni….

Delen:

CBB onderzoekt onbestelde oproepingskaarten

Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) verricht landelijk veldonderzoek naar het juiste adres van burgers die hun oproepingskaarten niet in ontvangst hebben genomen, bij de…

Delen:

Man door het lint in vliegtuig

Turkish Airlines-passagiers op een vlucht naar Sudan beleefden angstige momenten toen een man vrijdag door het lint ging en crew en reizigers aanviel. Delen:

Delen:

Hirasinghstraat wordt verbreed en geasfalteerd

Het Aannemingsbedrijf Tjongalanga Suriname is in opdracht van het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OW &C) bezig met de asfalteringswerkzaamheden aan de Hirasinghstraat….

Delen:

17 personen gehuldigd door CUS en OHM

Stichting Organisatie Hindoe Media heeft zondag tijdens een Vaderdagfeest in samenwerking met de Culturele Unie Suriname in verband met de herdenking van 146 jaar Hindoestaanse…

Delen:
Scroll Up