Woon- en leefgenot Leiding 20 krijgt boost

Om het woon- en leefgenot van de bewoners van Leiding 20 te verbeteren, zullen binnenkort de nutsvoorzieningen in de buurt ter hand worden genomen.

Onder andere is de toezegging gedaan door Marlon Oosterling, directeur van de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM), om de watervoorziening te verbeteren, zegt NDP-parlementariër Rosselli Cotino.

De bewoners van leiding 20 hebben de gelegenheid gehad om in het afgelopen weekend vraagstukken in hun woongebied aan te kaarten tijdens een meeting, waarbij verschillende overheidsvertegenwoordigers en het DNA-lid aanwezig waren.

De volksvertegenwoordiger zegt dat de SWM in 2014 het gebied reeds had voorzien van veilig en schoon drinkwater. Op enkele strategische plekken werden er toen tapkranen geplaatst. Deze blijken niet voldoende te zijn, omdat het nu gaat om honderden huishoudens. “De directeur van SWM heeft toegezegd binnen drie weken het gebied te voorzien van meer tapkranen.”

Het DNA-lid zegt dat het gebied beschikt over elektriciteit, maar geen straatverlichting. Ook dit zal worden aangepakt. “De mensen hebben erom gevraagd voor een veiliger gevoel. Er wonen veel vrouwen daar, die vroeg s’ morgens naar het werk moeten, maar ze voelen zich onveilig om in het donker te lopen.”

President-commissaris, Andy Rusland van de Energie Bedrijven Suriname (EBS), heeft aangegeven ook dit gebied mee te zullen nemen bij het plaatsen van straatverlichting.

De bewoners hebben ook aandacht gevraagd voor het ophalen van trenzen en het opschonen van overwoekerde bermen. Deze aandachtspunten zullen worden doorgeleid naar de daarvoor bestemde instanties, deelde het assembleelid mee.

Delen:

Meer nieuws

VHP: Albina moet ontwikkeld worden

De VHP heeft zondagavond in het grensstadje Albina een meeting gehouden, waarbij het districtscampagneteam ‘Albina en omgeving’ is geïnstalleerd door VHP-voorzitter Chan Santokhi, onder leiding…

Delen:

Surinaamse Sportjournalisten naar Zuid-Amerikaanse Spelen

door Terence Oosterwolde Voorzitter Desney Romeo, ondervoorzitter Marciano Zalman, penningmeester Quaraisy Nagessersing, Earnie Eenig, Rasjied Soeltan, Ivan Summerville, Marinio Balsemhof en Terence Oosterwolde van de…

Delen:

Verdachte aangehouden bij road-block

Rechercheurs van de afdeling Narcotica Brigade, bijgestaan door andere collegae, hebben tijdens een al gehele veiligheidscontrole in het district Brokopondo een voertuigbestuurder tot stoppen gesommeerd….

Delen:

Overeenkomst opzetten waardeketen producenten

Het directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft een overeenkomst bereikt met het Suriname Agricultural Market Acces Project (SAMAP)…

Delen:

“Know your numbers”

Hoge bloeddruk is de belangrijkste risicofactor voor de ontwikkeling van hart- en vaatziekten. Delen:

Delen:

SPWE maakt doorstart

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft een doorstart gemaakt met de launch van haar geplande kosteloze softskills trainingen voor dit jaar. Delen:

Delen:

Lijk man aangespoeld te Livorno

De politie van Livorno kreeg woensdagmiddag een melding binnen dat het lijk van een man, vermoedelijk van Hindoestaanse komaf, op een bepaalde locatie in de…

Delen:

Postverzender en verstrekkers ingesloten

Rechercheurs van de Narcoticabrigade hebben de 33-jarige Guirmo J., de 34-jarige Clarence K. en de 27-jarige Mitchel K. opgespoord en aangehouden. Delen:

Delen:

De leerling overtreft de meester

INGEZONDEN- Allereerst wil ik beginnen met de stelling van George Clemenceau, Franse politicus,  n.l. :  “Een verrader is een politicus die zijn partij verlaat om…

Delen:

Drugsvervoerder onderweg naar Frans-Guyana gepakt

Het Arrestatie Team heeft dinsdag in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) de 27-jarige drugsverdachte Oerifride S. aangehouden met een hoeveelheid drugs en overgedragen…

Delen:
Scroll Up