Woon- en leefgenot Leiding 20 krijgt boost

Om het woon- en leefgenot van de bewoners van Leiding 20 te verbeteren, zullen binnenkort de nutsvoorzieningen in de buurt ter hand worden genomen.

Onder andere is de toezegging gedaan door Marlon Oosterling, directeur van de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM), om de watervoorziening te verbeteren, zegt NDP-parlementariër Rosselli Cotino.

De bewoners van leiding 20 hebben de gelegenheid gehad om in het afgelopen weekend vraagstukken in hun woongebied aan te kaarten tijdens een meeting, waarbij verschillende overheidsvertegenwoordigers en het DNA-lid aanwezig waren.

De volksvertegenwoordiger zegt dat de SWM in 2014 het gebied reeds had voorzien van veilig en schoon drinkwater. Op enkele strategische plekken werden er toen tapkranen geplaatst. Deze blijken niet voldoende te zijn, omdat het nu gaat om honderden huishoudens. “De directeur van SWM heeft toegezegd binnen drie weken het gebied te voorzien van meer tapkranen.”

Het DNA-lid zegt dat het gebied beschikt over elektriciteit, maar geen straatverlichting. Ook dit zal worden aangepakt. “De mensen hebben erom gevraagd voor een veiliger gevoel. Er wonen veel vrouwen daar, die vroeg s’ morgens naar het werk moeten, maar ze voelen zich onveilig om in het donker te lopen.”

President-commissaris, Andy Rusland van de Energie Bedrijven Suriname (EBS), heeft aangegeven ook dit gebied mee te zullen nemen bij het plaatsen van straatverlichting.

De bewoners hebben ook aandacht gevraagd voor het ophalen van trenzen en het opschonen van overwoekerde bermen. Deze aandachtspunten zullen worden doorgeleid naar de daarvoor bestemde instanties, deelde het assembleelid mee.

Delen:

Meer nieuws

Ode aan Inheemsen in Palmentuin

GFC NIEUWS- Jaren terug is advies uitgebracht aan de regering voor het plaatsen van een gedenkteken voor de Inheemse mannen, vrouwen en kinderen die tijdens…

Delen:

Dorpen in Para bezorgd over veiligheid

GFC NIEUWS- De Organisatie Samenwerkende Inheemse Dorpen in Para en Wanica kondigt verscherpte en gemeenschappelijke actie aan voor het recht op veiligheid, begaanbare wegen en…

Delen:

Volksgezondheid waarschuwt voor hittegolven

GFC NIEUWS- In navolging van het bericht van de Pan-Amerikaanse gezondheidsorganisatie (PAHO) waarbij zij waarschuwt dat de Caribische landen risico lopen op hittegolven, wil het…

Delen:

Baby geboren met drie hoofden

GFC NIEUWS- Een babymeisje dat geboren is met drie hoofden vanwege een onbekende medische conditie heeft medici verbijsterd in India. Delen:

Delen:

Adviesprijs HI&T per kippenei SRD 1.40

GFC NIEUWS- De adviesprijs van kippenei is door het Ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) vastgesteld op SRD 1.40 per stuk. Delen:

Delen:

ARVAS wil certificering koeltechnici

GFC NIEUWS- De Associatie voor Air-conditioning Refrigeration and Ventilation Association Suriname (ARVAS) bracht vorige week een kennismakingsbezoek aan minister Stephen Tsang van het ministerie van…

Delen:

Viskeuringsinstituut verder geaccrediteerd

GFC NIEUWS- Het Laboratorium van de Stichting Viskeuringsinstituut (VKI) van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is sedert 2017 in de branche van…

Delen:

VMS schort acties op met 3 weken

GFC NIEUWS- De Vereniging van Medici in Suriname (VMS) heeft woensdag tijdens een zeer druk bezochte ledenvergadering besloten om de aangekondigde acties met 3 weken…

Delen:
Scroll Up