Witte vrouw seksueel gemolesteerd door zwart kind: ‘Sorry, foutje’

De politie van Brooklyn moest enkele dagen terug uitrukken omdat een jongetje van 9 een vrouw in haar billen zou hebben gegrepen. Het was de zoveelste melding van wat een trend is geworden: witte Amerikanen die de politie inschakelen voor de aanwezigheid van zwarten.

Teresa Sue Klein stond gebogen over een toonbank in de Sahra Deli Market, toen zij licht geraakt werd door de grote boodschappentas die het kind in de hand had.

Witte vrouw

Klein confronteerde onmiddellijk de moeder en belde na een korte woordenwisseling de politie. Tijdens het gesprek beschreef zij zichzelf als een “witte vrouw die seksueel was gemolesteerd door een zwart kind.”

Zij eiste dat de camerabeelden van de zaak werden gebruikt als bewijs. Bij het bekijken daarvan bleek echter dat hetzelfde was gebeurd wat dagelijks op straat, in de bus en in winkels gebeurt: een tas die tegen iemand aankomt.

Nadat zij de beelden had gezien, bood Klein haar excuses aan het kind aan, maar niet aan de moeder: die had volgens haar ervoor kunnen kiezen om weg te lopen in plaats van te reageren op Kleins tirade. De politie maakte tegen geen van de partijen proces-verbaal op.

Een pastor die in hetzelfde appartementenblok woont als Klein, zegt dat het incident haar niet verbaast: “Mensen verhuizen om haar uit het gebouw. Zij terroriseert het gebouw,” vertelde Hazel Freeman.

Klein is het niet eens met omstanders die haar een racist noemden: “Ja, ik weet het, blanke dame belt de politie voor zwarte vrouw. Ik ben eerder racist genoemd maar dat ben ik niet.”

Haar buren zijn het daar niet mee eens en verwijzen naar de teksten tegen “nikkers” en “Joden” die Klein op de muren van hun gebouw kalkte.

Delen:

Meer nieuws

Wegafsluiting vanwege viering van Holi Pagwa

Vanwege de viering van Holi Pagwa op donderdag 21 maart op het Onafhankelijkheidsplein, zullen vanaf 14.00 tot en met 04.00 uur verkeersmaatregelen worden getroffen. Delen:

Delen:

NPS: het goede overwint altijd

De Nationale Partij Suriname (NPS) kan zich terugvinden in de vrede en eenheidsgedachte van Phagwa waarbij er geen onderscheid gemaakt wordt tussen personen wanneer zij…

Delen:

Handboek voor Early Childhood Development

Het ministerie van Volksgezondheid heeft in samenwerking met de United Nations International Children’s Emergency (Unicef) en de Caribbean Development Bank een 2-daagse workshop georganiseerd om…

Delen:

Kinderen Parelhuis trots op nieuw vervoer

Parelhuis ontvangt een Noah-bus van Stinafo, zodat zij ‘hun’ kinderen verantwoord en comfortabel naar school en hun andere activiteiten kunnen vervoeren. Delen:

Delen:

Ressortraden Para nu voltallig

De afgelopen week is voorzien in de ontstane vacature van vijf ressortraadsleden (rr-leden) van vier ressortraden (rr) in het district Para. Delen:

Delen:

HVB installeert onderafdeling te Nieuwe Grond

Met de installatie van de onderafdeling De Nieuwe Grond afgelopen zaterdag in haar partijcentrum te Hannaslust, heeft de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) haar structuren in…

Delen:

VHP solidair met inwoners Utrecht

De VHP spreekt haar solidariteit uit met de inwoners van Nederland, in het bijzonder in Utrecht, die zijn opgeschrikt door de aanslag van maandagochtend, waarbij…

Delen:

OWT&C, RO en Defensie pakken wegen Marowijne aan

De ministeries van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Regionale Ontwikkeling (RO) en Defensie voeren verschillende rehabilitatiewerkzaamheden uit in Marowijne. Delen:

Delen:

Man verkoopt nep goud aan klant

De 33-jarige Gregory W. is door de politie van het ressort Centrum ingesloten voor oplichting van een vrouw. Delen:

Delen:

Meer ondersteuning voor landbouwers opkomst

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij heeft afgelopen week onder leiding van de Chief Technical Advisor/project manager, Erick Zeballos van het project SAMAP en…

Delen:

Man bedreigt buren met de dood

De 27-jarige Orfeo D. is door de politie van Latour aangehouden en opgesloten voor het bedreigen van zijn buren met de dood. Delen:

Delen:
Scroll Up