Witte vrouw seksueel gemolesteerd door zwart kind: ‘Sorry, foutje’

De politie van Brooklyn moest enkele dagen terug uitrukken omdat een jongetje van 9 een vrouw in haar billen zou hebben gegrepen. Het was de zoveelste melding van wat een trend is geworden: witte Amerikanen die de politie inschakelen voor de aanwezigheid van zwarten.

Teresa Sue Klein stond gebogen over een toonbank in de Sahra Deli Market, toen zij licht geraakt werd door de grote boodschappentas die het kind in de hand had.

Witte vrouw

Klein confronteerde onmiddellijk de moeder en belde na een korte woordenwisseling de politie. Tijdens het gesprek beschreef zij zichzelf als een “witte vrouw die seksueel was gemolesteerd door een zwart kind.”

Zij eiste dat de camerabeelden van de zaak werden gebruikt als bewijs. Bij het bekijken daarvan bleek echter dat hetzelfde was gebeurd wat dagelijks op straat, in de bus en in winkels gebeurt: een tas die tegen iemand aankomt.

Nadat zij de beelden had gezien, bood Klein haar excuses aan het kind aan, maar niet aan de moeder: die had volgens haar ervoor kunnen kiezen om weg te lopen in plaats van te reageren op Kleins tirade. De politie maakte tegen geen van de partijen proces-verbaal op.

Een pastor die in hetzelfde appartementenblok woont als Klein, zegt dat het incident haar niet verbaast: “Mensen verhuizen om haar uit het gebouw. Zij terroriseert het gebouw,” vertelde Hazel Freeman.

Klein is het niet eens met omstanders die haar een racist noemden: “Ja, ik weet het, blanke dame belt de politie voor zwarte vrouw. Ik ben eerder racist genoemd maar dat ben ik niet.”

Haar buren zijn het daar niet mee eens en verwijzen naar de teksten tegen “nikkers” en “Joden” die Klein op de muren van hun gebouw kalkte.

Meer nieuws

Wegstrekking Jenny-Henar wordt hersteld

Binnen het kader van de verbetering van de Oost-West ontsluitingswegen zoals opgenomen in het ontwikkelingsplan 2017-2021 heeft het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie…

Training ‘Trauma herkenning’

Traumatisering bij kwetsbare mensen (kinderen, jongeren, mensen met een verstandelijke beperking) komt helaas vaak voor. De gevolgen zijn vaak blijvend, ze zijn ernstig en ze…

Kind in autostoel vliegt uit auto

Een geschokte automobilist in de Amerikaanse stad Mankato (Minnesota) zag hoe een kindje in een autostoeltje uit een auto werd geslingerd.

Gebedsdag voor Coronie

Op zaterdag 12 januari is er een gebedsdag georganiseerd door de verschillende christelijke kerken in samenwerking met het commissariaat in de multifunctionele te Coronie.

Man opgesloten voor mishandeling collega

De 41-jarige Dilawar H. werd op woensdag 9 januari door de politie van het ressort Lelydorp opgespoord, aangehouden en in verzekering gesteld voor mishandeling van…

Voorlichting SEH werpt vruchten af

De Spoedeisende Hulp (SEH) die bestemd is voor de opvang van acute aandoeningen of verwondingen, heeft het afgelopen jaar minder aanmeldingen geregistreerd dan het vorig…

Scroll Up