Wip geeft update rehabilitatiewerkzaamheden

Met betrekking tot de bouw van de brug aan de Industrieweg is de verkeerssituatie aangepast door middel van verkeersborden verklaart Henk Wip, hoofd van de afdeling Verkeer van het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C).

De bedoeling is dat de weggebruikers via de omleidingsroute rijden die aangegeven is. “Er is ook een onderscheid gemaakt tussen het normaal – en zwaar verkeer, omdat het verkeer door de woonbuurten rijdt en dat willen wij voorkomen”, zegt hij.

Stilstaan kost geld

Als bestuurders een half uur tot 20 minuten in de file komen te staan of als zij 10 tot 15 minuten door kunnen rijden dan zijn zij eerder op hun bestemming zegt Wip. De afgelopen dagen is er een enorme spanning ontstaan op de diverse wegen in de binnenstad.

De mensen worden geadviseerd om zoveel mogelijk die wegen te vermijden als het kan. Er wordt vanuit het ministerie een beroep gedaan op de autobestuurders om zo min mogelijk te kiezen voor de binnenstad, maar voor een andere weg. Als zij toch gebruik moeten maken van de binnenstad kunnen zij dat het best doen buiten de piekuren.

Bedoeling van de Ringweg

De Ringweg heeft als functie het verplaatsen van de verkeersstromen. Er wordt aan de weggebruikers gevraagd om een bepaald patroon te hebben van rijden. Het is volgens Wip raadzaam om te kiezen voor de Prinsessen- en of de Gongrijpstraat richting Ringweg. Het is bedoeld voor bestuurders met als bestemming het westelijk deel van Paramaribo. Voor bestuurders die richting Kwattaweg, Johannes Mungrastraat en Gemenelandsweg op willen, is rijden via de Ringweg beter.

Rehabilitatiewerkzaamheden Coesewijnestraat

De rehabilitatiewerkzaamheden aan de Coesewijnestraat verlopen vlot, geeft Wip aan. De oostelijke rijbaan is reeds geasfalteerd en opengesteld voor de weggebruikers. Momenteel wordt de westelijke rijbaan aangepakt. Er wordt een dringend beroep gedaan op de weggebruikers in het bijzonder de buschauffeurs om zich te houden aan de aanwijzingen die geplaatst zijn. Indien zij zich daaraan niet houden, zal de politie genoodzaakt zijn om op te treden.

Het belangrijkste bij de verkeerssituatie van de Coesewijne en de Rust en Werkweg is dat je de cyclustijd zo kort mogelijk moet houden, zodat de afwisseling van het verkeer zo effectief mogelijk kan lopen, legt Wip uit. De instellingen die bedacht zijn voor het kruispunt zijn onder andere hoe de voertuigen moeten rijden, in welke volgorde en in welke combinaties.

Wip geeft verder aan dat een verkeersmaatregel alleen kan werken wanneer de weggebruikers meewerken. Gebeurt dat niet, kunnen de werkzaamheden niet 100 procent uitgevoerd worden. Het ministerie werkt aan het wegwerken van de knelpunten.(GFC)

Meer nieuws

Laxans kan leiden tot darmaandoeningen

Laxeermiddelen zouden weleens niet zo heel gezond kunnen zijn, vermoedt onderzoeker Justin Sonnenburg van de Stanford University School of Medicine in Californië.  Zijn team voerde…

OHM brengt muzieknotenboek uit

In verband met de herdenking van 145 jaar Hindoestaanse Immigratie heeft stichting Organisatie Hindoe Media een muzieknotenboek uitgebracht. Dit om kinderen, musici en anderen te…

Zanger bouwt eigen stad met eigen valuta

Senegal krijgt een nieuwe cryptovaluta en een nieuwe stad: Wakanda. Of beter gezegd: een Wakanda-lookalike. Beide worden vernoemd naar de geestesvader: AKoin  en Akon Crypto…

Mislukte roofpoging aan de Koosstraat

De 47-jarige Steven F. is vorige week donderdag door leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) aangehouden. Het RBTP speelde in op de melding…

Brug Tout Lui Faut kanaalweg opgeleverd

“We zijn vandaag hier bijeen om een goed herstelde brug aan u als gemeenschap over te dragen”. Dit zei districtscommissaris (dc) Audrey Hankers van Wanica-Zuidoost…

Dholak masterclasses in Suriname

Van 25 juni tot en met 29 juni worden er masterclasses voor de Dholak verzorgd door Soerin Ramkhelawan, gecoördineerd door Sociaal-culturele en sportvereniging (SCSV) SEWA….

Kersten viert 250-jarig bestaan

Op 29 juni zal Kersten ( C. Kersten en Co.) haar 250-jarig bestaan herdenken. Kersten, het meest gediversifieerde concern in Suriname en het oudste handelshuis…

Scroll Up