Wildlife Welfare Rondetafeldiscussie

Een eendaagse rondetafeldiscussie vandaag over het welzijn van wilde dieren georganiseerd door Green Heritage Fund Suriname.

Het doel van deze discussie is om het welzijn van wilde dieren en
de menselijke activiteiten die van invloed zijn op de natuur van Suriname te bespreken en bewustwording hierover op gang te brengen en deze tevens te plaatsen in de context van de One Health gedachte.

De genodigden bestaan uit vertegenwoordigers die verschillende stakeholders vertegenwoordigen als een manier om de uiteenlopende meningen over
mensen en hun rol bij het beschermen van dieren in het wild accuraat te vertegenwoordigen, zoals overheidsinstanties, milieu-NGO’s, de Universiteit van Suriname, Inheemsen en Marrons, jacht- en visserijorganisaties en commerciële industrieën zoals hout, olie en mijnbouw.

Via deze workshop hopen we dat de groep de beste manieren kan kiezen om
onze praktijken aan te passen en vooruitgang te boeken bij het beschermen van wildedieren.

De belangrijkste discussiepunten van de workshop zijn het grote probleem van
habitatverlies op land en in de zee, evenals enkele specifieke praktijken die dieren in het wild kunnen bedreigen, zoals jacht, handel als huisdieren, handel in bushmeat en toerisme en hoe dat hun welzijn en ons welzijn kunnen beïnvloeden.

Deze potentieel schadelijke menselijke activiteiten vormen de focus van de discussie, omdat de workshop tot doel heeft te bespreken hoe deze praktijken redelijkerwijs kunnen worden veranderd om het lijden van wilde dieren te verminderen.

Delen:

Meer nieuws

Politie pakt overlastbezorgende sekswerkers aan

De politie van regio Paramaribo heeft zaterdagnacht opgetreden tegen commerciële sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat) en de…

Delen:

Suriname en Ghana intensiveren band

Minister Yldiz Pollack – Beighle heeft in Ghana vier Memoranda of Understanding (MoU’s) met de regering van dit land ondertekend. Delen:

Delen:

Ordening en structurering mijnbouwsector

Met de toelating tot de Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) heeft Suriname de verplichting een transparant beleid te voeren binnen de mijnbouwsector. Delen:

Delen:

Herstelwerkzaamheden verbindingswegen op schema

De herstelwerkzaamheden aan enkele functionele verbindingswegen in Paramaribo, Wanica en Para verlopen volgens het tijdschema van aannemer Kuldipsing Infra. “Wij zijn tot nu op schema”,…

Delen:

Politie schiet man neer

Een man werd vrijdagmorgen door de politie neergeschoten in de Hijsvlinderweg. Delen:

Delen:

Oekraïense komiek wint presidentsverkiezing

Redactie GFC Nieuws — De Oekraïense komiek Volodymyr Zelensky lijkt de presidentsverkiezingen in zijn land te winnen van de zittende leider, Petro Poroshenko. Exit polls…

Delen:

Nieuwe jeugdambassadeurs gekozen

Tijdens een buitengewone algemene ledenvergadering heeft het Nationaal Jeugdparlement (NJP) nieuwe jeugdambassadeurs voor de komende twee jaar gekozen. Delen:

Delen:

Tas buitgemaakt uit een auto

Een man deed op zaterdag 13 april aangifte van diefstal van een tas uit zijn auto bij de politie van het ressort Uitvlugt. Delen:

Delen:

Diverse aanhoudingen tijdens Operatie HOOP

De politie van regio Paramaribo heeft in de avond van zaterdag 13 april in verband met de Operatie Handhaving Openbare Orde Paramaribo (HOOP) veiligheidscontroles in…

Delen:

Volkstuinproject in ressort Geyersvlijt

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) kreeg het verzoek van de EBG-gemeente om een volkstuinproject op het terrein van de basisschool aan de…

Delen:
Scroll Up