WikiLeaks-oprichter nu ook in de clinch met Ecuador

Julian (WikiLeaks) Assange, die zich al zes jaren binnen de ambassade van Ecuador in Londen schuilhoudt voor de Zweedse en Amerikaanse justitie, klaagt zijn gastheren aan. De zaak wordt mogelijk al de komende week behandeld. De Ecuadoraanse regering zou met een nieuw pakket regels zijn “fundamentele rechten en vrijheden” schenden.

Assange heeft inmiddels de Ecuadoraanse nationaliteit. Volgens WikiLeaks zou hij al enige tijd geen contact meer mogen hebben met de buitenwereld en heeft Ecuador gedreigd zijn bescherming op te heffen.

Hij zou ook geen bezoek mogen ontvangen van mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch, en verschillende ontmoetingen met zijn advocaten zouden zijn tegengehouden.

Ecuador zou Assange met het communicatieverbod willen straffen voor uitlatingen op sociale media, die schadelijk zouden kunnen zijn voor de relaties met andere landen.

Assange moet zich niet alleen onthouden van politieke uitspraken – hij moet ook zijn bad en toilet zelf schoonmaken. En zorgen dat de rotzooi die zijn kat maakt, wordt opgeruimd.

Meer nieuws

Wegstrekking Jenny-Henar wordt hersteld

Binnen het kader van de verbetering van de Oost-West ontsluitingswegen zoals opgenomen in het ontwikkelingsplan 2017-2021 heeft het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie…

Training ‘Trauma herkenning’

Traumatisering bij kwetsbare mensen (kinderen, jongeren, mensen met een verstandelijke beperking) komt helaas vaak voor. De gevolgen zijn vaak blijvend, ze zijn ernstig en ze…

Kind in autostoel vliegt uit auto

Een geschokte automobilist in de Amerikaanse stad Mankato (Minnesota) zag hoe een kindje in een autostoeltje uit een auto werd geslingerd.

Gebedsdag voor Coronie

Op zaterdag 12 januari is er een gebedsdag georganiseerd door de verschillende christelijke kerken in samenwerking met het commissariaat in de multifunctionele te Coronie.

Man opgesloten voor mishandeling collega

De 41-jarige Dilawar H. werd op woensdag 9 januari door de politie van het ressort Lelydorp opgespoord, aangehouden en in verzekering gesteld voor mishandeling van…

Voorlichting SEH werpt vruchten af

De Spoedeisende Hulp (SEH) die bestemd is voor de opvang van acute aandoeningen of verwondingen, heeft het afgelopen jaar minder aanmeldingen geregistreerd dan het vorig…

Scroll Up