WHO wil in 2023 geen transvetten meer in voeding

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wil dat kunstmatige transvetten, onverzadigde vetzuren die slecht zijn voor de gezondheid, binnen vijf jaar verbannen zijn uit alle voedingsmiddelen.

De WHO lanceerde maandag een initiatief, genaamd Replace, waarmee landen handvatten krijgen uitgereikt om kunstmatige transvetten uit hun voeding te verwijderen. Dit initiatief is bedoeld om landen te helpen bij het opstellen van wetgeving om transvetten te elimineren.

In sommige voedingsmiddelen, zoals volle melk, roomboter en kaas, komen natuurlijke transvetten voor. Industrieel geproduceerd transvet, waar de WHO het in dit geval over heeft, wordt vaak gebruikt in bewerkte voedingsmiddelen als harde margarines, frituur-, bak- en braadvetten. Transvetten kunnen onder meer een verhoogd risico geven op diabetes type 2, een beroerte en hartziekten.

Meer lifestylenieuws

De work-out voor mooie bips

– Zet je handen en knieën op de grond. Beweeg je rechterbeen gestrekt naar achteren gedurende 90 seconden, je voet moet hoger komen dan je…

‘Eten wordt lekkerder door muziek’

Een maaltijd kan niet alleen met zout en peper, maar ook met geluid op smaak worden gebracht. Dat stelt Charles Spence, hoogleraar en experimenteel psycholoog…

Scroll Up