WHO: kleuters mogen maar een uurtje per dag op de smartphone

Redactie GFC Nieuws — Kinderen jonger dan 5 jaar zouden per dag hooguit een uurtje met een smartphone bezig mogen zijn. Zijn zij jonger dan een jaar, dan zouden zij helemaal niet in de buurt van een mobieltje moeten komen. Dat adviseert de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Hoe korter kinderen achter het scherm zitten, des te beter, zei de WHO woensdag.

De richtlijnen zijn enigszins vergelijkbaar met een soortgelijk advies van de Amerikaanse academie voor kindergeneeskunde.

Die adviseert dat kinderen jonger dan 18 maanden schermen moeten vermijden.

Ouders van jonge kinderen jonger dan 2 jaar moeten kiezen voor ‘hoogwaardige programmering’ met educatieve waarde. Die zou moeten worden bekeken met een ouder die de kinderen helpt begrijpen wat ze zien.

De WHO ging niet gedetailleerd in op de schade die kan worden veroorzaakt door te veel schermtijd. De organisatie zei dat de richtlijnen – die ook aanbevelingen bevatten voor fysieke activiteit en slaap – nodig waren om de toenemende zittende levensstijl van de bevolking in het algemeen aan te pakken.

Het instituut merkte op dat te weinig lichamelijke activiteit een belangrijke risicofactor is voor overlijden en bijdraagt aan de toename van obesitas.

Het bureau zei ook dat baby’s van minder dan een jaar oud elke dag minstens een half uur op hun buik moeten liggen en dat oudere kinderen elke dag minstens drie uur lichaamsbeweging moeten krijgen.

Delen:

Meer nieuws

Verdachte aangehouden bij road-block

Rechercheurs van de afdeling Narcotica Brigade, bijgestaan door andere collegae, hebben tijdens een al gehele veiligheidscontrole in het district Brokopondo een voertuigbestuurder tot stoppen gesommeerd….

Delen:

Overeenkomst opzetten waardeketen producenten

Het directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft een overeenkomst bereikt met het Suriname Agricultural Market Acces Project (SAMAP)…

Delen:

“Know your numbers”

Hoge bloeddruk is de belangrijkste risicofactor voor de ontwikkeling van hart- en vaatziekten. Delen:

Delen:

SPWE maakt doorstart

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft een doorstart gemaakt met de launch van haar geplande kosteloze softskills trainingen voor dit jaar. Delen:

Delen:

Lijk man aangespoeld te Livorno

De politie van Livorno kreeg woensdagmiddag een melding binnen dat het lijk van een man, vermoedelijk van Hindoestaanse komaf, op een bepaalde locatie in de…

Delen:

Postverzender en verstrekkers ingesloten

Rechercheurs van de Narcoticabrigade hebben de 33-jarige Guirmo J., de 34-jarige Clarence K. en de 27-jarige Mitchel K. opgespoord en aangehouden. Delen:

Delen:

De leerling overtreft de meester

INGEZONDEN- Allereerst wil ik beginnen met de stelling van George Clemenceau, Franse politicus,  n.l. :  “Een verrader is een politicus die zijn partij verlaat om…

Delen:

Drugsvervoerder onderweg naar Frans-Guyana gepakt

Het Arrestatie Team heeft dinsdag in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) de 27-jarige drugsverdachte Oerifride S. aangehouden met een hoeveelheid drugs en overgedragen…

Delen:

First lady bezoekt Gakaba en Langa Tabiki

Een delegatie bestaande uit onder andere First lady Ingrid Bouterse-Waldring, de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias en de directeur van de Stichting Staatsziekenfonds (SZF), Rick…

Delen:

Regering sterk gefocust op export

Het ministerie van Handel Industrie en Toerisme (HI&T) is bezig de standaarden te ontwikkelen met het standaardenbureau om te voldoen aan internationale standaarden die nodig…

Delen:
Scroll Up