WhatsApp in actie tegen dodelijk nepnieuws

WhatsApp is een campagne begonnen op de tv in India om een eind te maken aan het verspreiden van valse geruchten. De afgelopen maanden zijn verschillende mensen gedood door woedende menigten die waren opgezweept door nepnieuws.

Indiërs zijn de grootste gebruikers van WhatsApp. Het komt er vaak voor dat geruchten via de app worden verspreid, die niet op waarheid berusten.

Eerder dit jaar werden minstens 20 mensen gedood vanwege valse informatie die via het medium was verspreid. De Indiase overheid houdt het platform hiervoor aansprakelijk, omdat onvoldoende zou zijn gedaan om het verspreiden van nepnieuws tegen te gaan.

De Indiase overheid richtte haar pijlen op sociale mediaplatformen zoals WhatsApp, Facebook en Twitter vanwege het verspreiden van onwaarheden, met het oog op de algemene verkiezingen van volgend jaar.

Meer nieuws

STEAMIT fair op Powaka

STEAM-IT, een projectteam van de Suriname America Alumni Associatie, SAAA, zal op vrijdag 22 februari een mini-fair houden op de Sint Wilhelmus School te Powaka…

AZP heeft nu een Ontslagruimte

Vaker is het gebleken dat opgenomen patiënten die door de specialist zijn ontslagen, vele uren later door hun begeleiders worden opgehaald.

Aanpak weg naar Langa-Uku

De weg naar het dorp Langa-Uku zal donderdag worden aangepakt door het ministerie van OWT&C in samenwerking met het districtscommissariaat Marowijne – Zuidwest.

Vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden

De vuurwapengevaarlijke Machecho V. is op zaterdag 16 februari door het Arrestatie Team aangehouden en overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Vereniging benadrukt koersstabiliteit

De vereniging van cambiohouders wenst naar aanleiding van de thans ontstane situatie op het koersenfront te benadrukken dat onze totale economie en iedere burger gebaat…

45 rijbewijzen ingevorderd door MSD

De Motor Surveillancedienst (MSD) heeft in de periode zondag 3 februari tot en met zaterdag 9 februari 370 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 45 rijbewijzen van hardrijders…

First lady doneert weer

“Het geeft ons meer motivatie om harder te werken voor hetgeen wij gaan doen in Amerika”, zegt Donovan Dongo na een donatie van first lady…

Scroll Up