Wetenschappers vragen kinderen van 10: ‘Hoe vaak heb je dit jaar seks gehad?’

Ouders van leerlingen van een basisschool in de Amerikaanse staat Vermont zijn laaiend over de vragenlijst die hun kinderen moesten invullen.

De Women’s Information Services deed in samenwerking met de universiteit van New Hampshire onderzoek naar het seksleven van de 10-jarigen, zonder dat de ouders dat wisten.

Zij moesten vertellen of zij zich aangetrokken voelden tot personen van hetzelfde of het andere geslacht, hoe vaak zij seks gehad hadden met een partner in het afgelopen jaar, en over een reeks andere intieme onderwerpen.

De school zegt dat er vooraf een brief naar de ouders is gestuurd waarin zij konden aangeven of hun kind mee mocht doen met het onderwerp.

Bovendien had de school zelf de vragenlijst vooraf niet ingezien. Nadat dat wel was gebeurd, was het onderzoek stopgezet.

Foto: José A. Warletta

Meer nieuws

Wegstrekking Jenny-Henar wordt hersteld

Binnen het kader van de verbetering van de Oost-West ontsluitingswegen zoals opgenomen in het ontwikkelingsplan 2017-2021 heeft het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie…

Training ‘Trauma herkenning’

Traumatisering bij kwetsbare mensen (kinderen, jongeren, mensen met een verstandelijke beperking) komt helaas vaak voor. De gevolgen zijn vaak blijvend, ze zijn ernstig en ze…

Kind in autostoel vliegt uit auto

Een geschokte automobilist in de Amerikaanse stad Mankato (Minnesota) zag hoe een kindje in een autostoeltje uit een auto werd geslingerd.

Gebedsdag voor Coronie

Op zaterdag 12 januari is er een gebedsdag georganiseerd door de verschillende christelijke kerken in samenwerking met het commissariaat in de multifunctionele te Coronie.

Man opgesloten voor mishandeling collega

De 41-jarige Dilawar H. werd op woensdag 9 januari door de politie van het ressort Lelydorp opgespoord, aangehouden en in verzekering gesteld voor mishandeling van…

Voorlichting SEH werpt vruchten af

De Spoedeisende Hulp (SEH) die bestemd is voor de opvang van acute aandoeningen of verwondingen, heeft het afgelopen jaar minder aanmeldingen geregistreerd dan het vorig…

Scroll Up