Wetenschappers onthullen waarom je nooit mondwater moet gebruiken na het sporten

GFC NIEUWS- Als je regelmatig mondwater gebruikt, reduceer je zonder om het te weten de voordelen van sporten, waarschuwt een nieuwe studie.

Mensen die hun mond regelmatig na het sporten, spoelen met mondwater kunnen daar meer kwaad dan goeds mee berokkenen. Uit het onderzoek blijkt mondwater namelijk schadelijk voor je gezondheid te zijn.

Uit de testen bleek de bloeddruk van de proefpersonen te stijgen nadat ze twee keer per dag het mondwater hadden gebruikt. Dat zou komen doordat het water de goede bacteriën aanwezig in de mond doodt. Die bacteriën zorgen er echter voor dat de bloedvaten zich ontspannen en de bloeddruk dus lager blijft.

Lichamelijke inspanning verlaagt de bloeddruk, maar de effecten nemen significant af wanneer personen mondwater gebruiken in plaats van gewoon water.

Een team van internationale wetenschappers zegt dat de resultaten het belang van orale bacteriën in cardiovasculaire gezondheid aantonen.

Ze sporen gezondheidswerkers aan om aandacht te besteden aan mondhygiëne bij het aanbevelen van interventies met betrekking tot lichamelijke activiteit bij hoge bloeddruk.

Een gezond, gebalanceerd oraal microbioom kan bijdragen aan een goede cardiovasculaire gezondheid, doordat voedingsnitraat omgezet wordt in stikstofmonoxide.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL
Delen:

Meer gezondheidsnieuws

Wetenschappers verklaren waarom we hikken

GFC NIEUWS- In een nieuwe studie hebben wetenschappers van de Universiteit van Londen onthuld waarom we hikken, en waarom deze irritante gewoonte zo belangrijk is….

Delen:

Aankomen door vier nachten slechte slaap

GFC NIEUWS- Slechts vier nachten minder goed slapen, kunnen je laten aankomen, onthult een nieuwe studie. Zie ook een ander interessant bericht door op de…

Delen:

Baby zonder ogen geboren in Rusland

GFC NIEUWS- Een baby die geboren is zonder ogen, is op zoek naar een adoptiefamilie, omdat zijn jonge moeder hem opgaf. Zie ook een ander…

Delen:
Scroll Up