Wetenschappers erg enthousiast over nieuw kankervaccin

Een spuitje om een tumor én uitzaaiingen bij kankerpatiënten te bestrijden. Een onderzoeksteam aan de universiteit van Stanford is alvast heel enthousiast over deze nieuwe kankerbehandeling die voorlopig alleen nog maar bij muizen getest werd.

De combinatie van twee stoffen in één injectie zou het verdedigingsmechanisme in heel het lichaam activeren en kankertumoren heel gericht bestrijden, met een minimum aan bijwerkingen.

Het team van professor in de oncologie Ronald Levy heeft het nieuwe vaccin al getest bij muizen met kanker. Omdat de behandeling erg lokaal gebeurt, beweert de onderzoeker dat het een relatief ‘goedkope’ behandeling is die niet veel bijwerkingen kent. Iets wat patiënten nu wel ervaren bij de huidige kankertherapieën.

Meer wetenschapsnieuws

Mannen kunnen beter navigeren

De wetenschap heeft eindelijk bevestigd dat mannen beter zijn in de weg vinden, wijzen en onthouden, kortom navigeren. Al is dat eigenlijk niets om trots…

Slechts 10% wereldbevolking linkshandig

Het is vandaag Internationale Linkshandigendag. Een dag die in het leven geroepen werd om aandacht te vragen voor de ongemakken waarmee linkshandigen te maken krijgen….

Vrijdag maansverduistering

Door een totale maansverduistering komt de maan vrijdagavond op als een rode bol. Een maansverduistering komt voor als de aarde precies tussen de zon en…

Scroll Up