Wet Bescherming gezin door Arbeid aangenomen

“Een goede bevalling en een beloning op het werk dat al veertig jaar lag” zo reageert Jennifer Vreedzaam op de aanname van de Wet Bescherming van het gezin in het kader van Arbeid.

Deze wet is met 29 stemmen aangenomen in het Surinaams parlement. De commissie die het voorwerk deed om te komen tot deze wet stond onder leiding van Vreedzaam.

De parlementariër typeert deze wet als de eerste stap naar een goed gezinsbeleid. De verruiming van de verlofperiode rond de zwangerschap maakt dat de ouders meer tijd kunnen doorbrengen met hun pasgeboren kind.

Het zwangerschaps- en bevallingsverlof van moeders zal voortaan zestien weken duren met de mogelijkheid om een gefaseerde uitvoering naar 24 weken in overleg met werkgevers en werknemers organisaties.

Het voorstel van vijf dagen verlof voor de vaders bij het ontwerp van deze wet is verruimd naar 8 dagen.

Deze wet regelt ook de financiële compensatie van de op te nemen verloven van zwangerschaps, bevallings en vaderschapsverlof. Hiervoor moet een fonds worden opgezet.

Delen:

Meer nieuws

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:
Scroll Up