Werving – en selectieproces jeugdambassadeursverkiezingen achter de rug

De werving – en selectieprocedure van de CARICOM en UN Sustainable Development Goals (UN SDG) jeugdambassadeursverkiezingen is achter de rug.

Het proces is geschied door een interministeriële werving- en selectie werkgroep bestaande uit deskundigen van het ministerie van Buitenlandse Zaken en Sport- en Jeugdzaken.

Totaal hebben 10 jongeren zich opgegeven voor de verkiezingen van de CARICOM jeugdambassadeurs, waarbij 8 door de selectie heen zijn en voor de UN SDG jeugdambassadeurs hebben 6 jongeren zich opgegeven, waarbij 5 geselecteerd zijn op basis van de gestelde criteria zoals opgenomen in de sollicitatie procedure.

De werving- en selectieprocedure bestond uit een open fase waarbij jongeren in de gelegenheid gesteld werden formulieren op te halen voor de sollicitatie naar de functies. Hierna volgde de indieningsfase waarbij de sollicitatie brieven, formulieren en de overige nodige stukken ingediend konden worden.

Na deze fase kwam de selectie fase aan de orde waarbij de werkgroep zich heeft gebogen over de ingediende sollicitaties. Hierbij werd er nagegaan als de personen voldoen aan de gestelde eisen middels het screenen van de stukken en het voeren van sollicitatie gesprekken.

De vierde fase is de verkiezingsfase. In deze fase vindt de voorbereiding van de verkiezing plaats waarna de verkiezingen volgen. Het kiezen van de jeugdambassadeurs geschiedt door het Nationaal Jeugdparlement (NJP) conform het Staatsbesluit van 10 januari 2017, houdende vaststelling van nieuwe regels inzake het Nationaal Jeugd Instituut artikel 10 lid c.

Inmiddels is het orgaan formeel geïnformeerd door het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken over de geselecteerde kandidaten. Het NJP is in deze fase verantwoordelijk voor het uitschrijven van een vergadering waarbij de kennismaking met de kandidaten kan plaatsvinden.

Na deze vergadering is zij ook verantwoordelijk voor het uitschrijven van de verkiezingen. Het streven is om uiterlijk 19 januari de kennismaking te laten plaatsvinden en uiterlijk 26 januari de verkiezingen tot een feit te maken.

De CARICOM zowel de UN SDG jeugdambassadeurs worden voor 2 jaar gekozen en bestaan elk uit een dame en een heer.(GFC)

Delen:

Meer nieuws

Kwestie geldzending naar volgende fase

Al langere tijd ervaart Suriname de nadelige gevolgen van de stopzetting van de reguliere geldzendingen, nadat in april vorig jaar euro 19,5 miljoen door het…

Delen:

Garantiefonds focust op unbankables

In De Nationale Assemblee is er een aanvang gemaakt met de behandeling van de ontwerpwetten “Wet Nationaal Garantiefonds Huisvesting” en “Wet Nationaal Woningbouwfonds”. Delen:

Delen:

Zandgedeelte Zwartbontstraat te Reeberg afgesloten

In opdracht van districtscommissaris Audrey Hankers mogen zandconcessionarissen die vrachttransporten doen over de Zwartbontstraat te Reeberg in het bestuursressort Zuid – Oost Wanica dit vanaf…

Delen:

10% groei aantal deelnemers AVD

Dit jaar is er een 10% groei in het aantal deelnemers aan de Avond Vierdaagse (AVD), hetgeen betekent dat er dit jaar meer dan 5000…

Delen:

Man kapt ex-vrouw

De 37-jarige Dew R. heeft zijn 35-jarige ex-vrouw Arti woensdagmorgen ernstige kapverwondingen toegebracht. Delen:

Delen:

Politie pakt overlastbezorgende sekswerkers aan

De politie van regio Paramaribo heeft zaterdagnacht opgetreden tegen commerciële sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat) en de…

Delen:

Suriname en Ghana intensiveren band

Minister Yldiz Pollack – Beighle heeft in Ghana vier Memoranda of Understanding (MoU’s) met de regering van dit land ondertekend. Delen:

Delen:

Ordening en structurering mijnbouwsector

Met de toelating tot de Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) heeft Suriname de verplichting een transparant beleid te voeren binnen de mijnbouwsector. Delen:

Delen:

Herstelwerkzaamheden verbindingswegen op schema

De herstelwerkzaamheden aan enkele functionele verbindingswegen in Paramaribo, Wanica en Para verlopen volgens het tijdschema van aannemer Kuldipsing Infra. “Wij zijn tot nu op schema”,…

Delen:

Politie schiet man neer

Een man werd vrijdagmorgen door de politie neergeschoten in de Hijsvlinderweg. Delen:

Delen:

Oekraïense komiek wint presidentsverkiezing

Redactie GFC Nieuws — De Oekraïense komiek Volodymyr Zelensky lijkt de presidentsverkiezingen in zijn land te winnen van de zittende leider, Petro Poroshenko. Exit polls…

Delen:
Scroll Up