Werkzaamheden richting verkiezingen in volle gang

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft reeds een aantal zaken ontplooit die verband houden met de verkiezingen van 2020.

In De Nationale Assemblee (DNA) heeft minister Mike Noersalim een matrix van activiteiten voorgehouden aan het parlement. In 2018 is een aanvang gemaakt met het instellen van de verkiezingswerkgroepen en beleidscommissies. Verder is er ook een draaiboek samengesteld van de activiteiten die worden uitgevoerd.

Minister Noersalim gaf aan, dat er bijeenkomsten zijn gehouden met de districtscommissarissen om na te gaan wat de status quo is van de werkzaamheden. Vanuit het Korps Politie Suriname (KPS) is eveneens een presentatie geweest met betrekking tot de veiligheid. De Werkgroep Legger is reeds aangevangen met werkzaamheden in de verschillende districten, liet de bewindsman weten. Wat ook van belang is, is de inventarisatie die gemaakt is van de bestaande en nieuwe te identificeren stembureau’s, aan de hand van de groei van het aantal kiezers.

Op 15 mei van dit jaar is een aanvang gemaakt met de werkzaamheden die uitgevoerd worden door de afdeling Straatnamen en Huizennummering.

In de maand juni komen er informatiesessies met politieke partijen en is de Werkgroep Voorlichting druk bezig met de aan haar toebedeelde taken. Trainers zijn in beeld gebracht die het stembureaupersoneel moeten trainen, in verband met de verkiezingen.

De vele activiteiten zijn opgenomen in een matrix die minister Noersalim aan het parlement beschikbaar heeft gesteld.

Delen:

Meer nieuws

Concept uitleveringsverdrag Suriname en China

Een Surinaamse delegatie onder leiding van procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday en een delegatie vanuit China hebben gewerkt aan een concept uitleveringsverdrag voor beide landen….

Delen:

Ode aan Pim de la Parra

Pim de la Parra bracht met productiemaatschappij $corpio lef en bravoure in het Nederlandse filmbedrijf en werd miljonair met Blue Movie. Delen:

Delen:

Jeugdambassadeurs werken aan milieubewustwording

De United Nations Sustainable Development Goals (UN SDG) jeugdambassadeurs, Sivern Hammen en Charmaine Pansa, willen scholieren bewust maken van de gevolgen van milieuvervuiling. Delen:

Delen:

Nieuw-Aurora krijgt extra stembureau

Uit oriëntatie van de verkiezingswerkgroep Legger in het Boven-Suriname gebied, blijkt dat op Nieuw-Aurora er nog één stembureau moet komen. Delen:

Delen:

LVV werkt aan kadervorming binnen veeteelt

Een groep studenten van de Stichting Polytechnic College Suriname (PTC) van de studierichting Animal Production and Health Assistance (APHA) heeft een bezoek gebracht aan Nickerie….

Delen:

Dief gepakt in stadscentrum

Op 20 en 27 mei zijn onder meer gascilinders en een lichtmotor gestolen uit handelszaken op de Centrale – en Vreedzaam Markt aan de Waterkant….

Delen:
Scroll Up