Werkzaamheden aanleg kunstgrasvelden gaande

Momenteel zijn de werkzaamheden van de aanleg van kunstgrasvelden te Lelydorp en op het Willebrod Axwijk Sportcomplex (SOSIS) te Paramaribo gaande.

Hiernaast zijn ook de voorbereidingen van het aanleggen van een 4de moderne en veilige speeltuin te Richelieu in het district Commewijne in volle gang.

De aanleg van de 2 kunstgrasvelden zijn in de reeks van velden die het ministerie van Sport- en Jeugdzaken landelijk, vanaf het afgelopen jaar bezig is aan te leggen in verschillende gebieden.

In het kader van de voetbal, sociale en maatschappelijke begeleiding van de jongeren in de respectievelijke buurten die gebruik zullen maken van de velden, worden personen getraind tot world coaches door de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB).

Deze coaches zullen vanaf de oplevering en ingebruikname van het veld verantwoordelijk zijn voor de voetbal, sociale en maatschappelijke begeleiding van de jongeren uit het gebied.

In het verlengde hiervan zullen ook de verantwoordelijke beheersorganisaties opgeleid en begeleid worden door de KNVB voor de implementatie van een gedegen beheers- en organisatiestructuur. De kunstgrasvelden worden in samenwerking met de Sportontwikkelingsfonds mogelijk gemaakt.

Met de speeltoestellen levert de regering, casu quo het ministerie van Sport- en Jeugdzaken op een speelse wijze een bijdrage aan de ontwikkeling van het kind. Ook heeft het ministerie in het kader van public-private-partnership het bedrijfsleven betrokken bij de aanleg van diverse speeltuinen.

Met deze ontwikkelingen worden jongeren gestimuleerd tot bewegen De oplevering en ingebruikname van de velden en de speeltuin vinden binnenkort plaats door het ministerie van Sport- en Jeugdzaken.

Delen:

Meer nieuws

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:
Scroll Up