Wereldwijde dalende vruchtbaarheidscijfers zijn “goed nieuws”

Onlangs waarschuwde een nieuwe studie ons voor wereldwijde dalende vruchtbaarheidscijfers. Geen reden tot paniek maar reden tot vieren, dat vindt professor aan de University van Oxford en expert in een vergrijzende bevolking, Sarah Harper.

Recente cijfers toonden aan dat vrouwen nu gemiddeld 2,4 kinderen krijgen. Dat is de maat die bekend staat als het totale vruchtbaarheidscijfer. Dat cijfer ligt veel hoger in sommige landen zoals Niger waar vrouwen gemiddeld zeven kinderen baren. Maar in westerse landen waaronder het Verenigd Koninkrijk alsook België, ligt het cijfer dan weer een pak lager met minder dan twee kinderen. Een alarmerend laag cijfer vonden velen.

Sarah Harper, voormalig directeur van de Royal Institution van Groot-Brittannië en werkzaam op de University van Oxford, vindt net dat zulke cijfers een applaus verdienen. Kunstmatige intelligentie, migratie en gezonder oud worden is volgens haar alles wat landen nodig hebben om te overleven: “We moeten dringend afstappen van de gedachtegang dat je veel mensen nodig hebt om de bloeiende economie van een land te garanderen”.

Delen:

Meer nieuws

VHP’er Sanjay Jairam naar de NDP

NDP-voorzitter Desi Bouterse introduceerde de VHP’er Sanjay Jairam zaterdagavond als de nieuwe aanwinst van de partij. Delen:

Delen:

Waidoe officieel NDP’er

NDP-leider Desi Bouterse heeft het DNA-lid William Waidoe zaterdag tijdens een massameeting in Nickerie persoonlijk verwelkomd. Delen:

Delen:

Kookgasprijzen niet verhoogd

De Energiebedrijven Suriname (EBS) zegt in een persbericht dat de tarieven voor kookgas niet worden verhoogd. Delen:

Delen:

Decoratie Wijnaldum afgelast

Het Nationaal Informatie Instituut maakt in een bericht namens president Desiré Bouterse bekend dat de de decoratieplechtigheid van Georginio Wijnaldum geen voortgang zal vinden. Delen:

Delen:

Ontvluchte gedetineerde Ramesh Mohes gepakt

De ontvluchte gedetineerde Ramesh Mohes werd donderdagochtend door het opsporingsteam van het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) aangehouden in een hotel te Paramaribo. Delen:

Delen:

Dc Jeroe in actie

Districtscommissaris (dc) Humphry Jeroe van Boven-Suriname is bezig een ronde te maken in zijn werkgebied. Delen:

Delen:

PL-chauffeur in hechtenis genomen

De politie van Latour heeft tijdens surveillance de 37-jarige lijnbuschauffeur N.J., die de route Paramaribo – Lelydorp onderhoudt, tot stoppen gesommeerd. Delen:

Delen:

Buza- minister Marokko in Suriname

Nasser Bourita, de minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking van Marokko heeft een officieel bezoek gebracht aan Suriname. Delen:

Delen:

Productie slordige tahoeproducent stopgezet

Bestuursambtenaren van de afdeling Milieu en Gezondheidsdienst hebben in samenwerking met het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) de productie-activiteiten van een tahoeproducent stopgezet. Delen:

Delen:
Scroll Up