Welles – nietes: kibbelende bondgenoten spreken elkaar publiekelijk tegen over vermeende Iraanse dreiging in Irak

Redactie GFC Nieuws — Groeiende spanning tussen de Verenigde Staten en enkele van zijn trouwste bondgenoten: Groot-Brittannië en andere Europese landen weigeren de bewering van de VS te ondersteunen dat Iran van plan is aanvallen uit te voeren tegen Amerika en doelen van geallieerden in Syrië en Irak.

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zei dat het alle medewerkers die niet dringend noodzakelijk moesten blijven, terugtrekt uit diplomatieke missies in Irak.

Het ministerie reageerde hiermee op waarschuwingen van de regering over een bedreiging van door Iran gesteunde militiegroepen.

Geen toegenomen dreiging

Maar in een groeiend meningsverschil zei het Britse Foreign and Commonwealth Office (FCO), vooral bekend als het Foreign Office, dat het niet van plan was dat voorbeeld te volgen, schrijft Yahoo News

Bovendien verdedigde het ministerie van Defensie een Britse generaal. Die leek de beweringen van de Amerikaanse regering dat er een onmiddellijke dreiging was uit Iran, in twijfel te trekken.

John Bolton, nationaal veiligheidsadviseur van het Witte Huis, kondigde vorige week aan dat de VS een vliegdekschip, B-52 bommenwerpers en een raketbatterij naar het Midden-Oosten zouden sturen vanwege een plotselinge escalatie van die dreiging.

De Britse generaal-majoor Chris Ghika sprak de dreiging tegen. Hij zei maandag tegen de pers dat er “geen toegenomen dreiging [is] van door Iran gesteunde troepen in Irak en Syrië.”

Ongewoon

Binnen enkele uren nam het US Central Command, dat verantwoordelijk is voor de Amerikaanse militaire operaties in het Midden-Oosten, de ongewone stap om hem in het openbaar tegen te spreken.

Duitsland en Nederland zeiden dat zij hun militaire trainingsprogramma’s in Irak uit veiligheidsoverwegingen zouden stopzetten. Maar een woordvoerder van het Duitse defensieministerie zei ook dat er “geen concrete dreiging” was. Hij benadrukte dat de training over enkele dagen hervat zou worden.

Delen:

Meer nieuws

LVV pakt lozingen in Saramacca aan

Het onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is bezig om diverse lozingen in het district Saramacca aan te pakken. Delen:

Delen:

Concept uitleveringsverdrag Suriname en China

Een Surinaamse delegatie onder leiding van procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday en een delegatie vanuit China hebben gewerkt aan een concept uitleveringsverdrag voor beide landen….

Delen:

Ode aan Pim de la Parra

Pim de la Parra bracht met productiemaatschappij $corpio lef en bravoure in het Nederlandse filmbedrijf en werd miljonair met Blue Movie. Delen:

Delen:

Jeugdambassadeurs werken aan milieubewustwording

De United Nations Sustainable Development Goals (UN SDG) jeugdambassadeurs, Sivern Hammen en Charmaine Pansa, willen scholieren bewust maken van de gevolgen van milieuvervuiling. Delen:

Delen:

Nieuw-Aurora krijgt extra stembureau

Uit oriëntatie van de verkiezingswerkgroep Legger in het Boven-Suriname gebied, blijkt dat op Nieuw-Aurora er nog één stembureau moet komen. Delen:

Delen:

LVV werkt aan kadervorming binnen veeteelt

Een groep studenten van de Stichting Polytechnic College Suriname (PTC) van de studierichting Animal Production and Health Assistance (APHA) heeft een bezoek gebracht aan Nickerie….

Delen:

Dief gepakt in stadscentrum

Op 20 en 27 mei zijn onder meer gascilinders en een lichtmotor gestolen uit handelszaken op de Centrale – en Vreedzaam Markt aan de Waterkant….

Delen:
Scroll Up