Wegenautoriteit tekent contracten met aannemers voor onderhoud bermen

De Wegenautoriteit Suriname heeft contracten ondertekent met aannemers voor het onderhouden van bermen op de primaire wegen en andere belangrijke verbindingswegen.

Ongeveer 900 kilometers aan wegen over geheel Suriname zal de komende periode worden aangepakt.

Directeur Grasella Jozefzoon zegt dat behalve dat de bermen er netjes en mooi zullen uitzien er nog meer voordelen zijn bij dit project. De directeur gaf aan dat er werkgelegenheid wordt gecreëerd. Vooral jonge entrepreneurs krijgen de mogelijkheid conform de richtlijnen van de Wegenautoriteit om dit project te helpen uitvoeren.

Ruim 94 aannemers zijn in aanmerking gekomen voor het uitvoeren van werkzaamheden. Om in aanmerking te komen voor deze job moesten de aannemers aan een aantal eisen voldoen.

Zo heeft de Wegenautoriteit streng gelet op zaken als onder meer veiligheid. Zo een bedrijf moet ook geregistreerd staan bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken.

De Wegenautoriteit zal via haar controleurs streng letten op naleving van de overeenkomsten. Het gaat om gemeenschapsgeld waarmee er geen grappen mag worden gemaakt, aldus Jozefzoon.

De Wegenautoriteit blijft doorgaan met de haar toebedeelde taken en de gemeenschap mag er volgens de directeur verzekerd van zijn dat de komende periode andere projecten zullen worden uitgevoerd. Ze doet een oproep aan de totale samenleving om geen vuil op straat te gooien, aangezien het nog vaak voorkomt dat burgers onbehoorlijk met afval omgaan.

Volgens Lloyd Playfair, hoofd van de afdeling Planning, is het al eerder voorgekomen, dat de Wegenautoriteit Suriname een dergelijk project heeft uitgevoerd.

Nu zijn de werkafstanden verkort tot gemiddeld 10 kilometer per werkopdracht om zodoende meer aannemers in de gelegenheid te stellen het project uit te voeren.

Het betreft hier een contract op jaarbasis waarbij de aannemers op afroep worden ingezet. De bedoeling is dat ze binnen twee weken de werkzaamheden bij dit project afronden.

Roy Jeroe, een van de aannemers moet de bermen langs de weg naar Atjoni schoonmaken. Hij heeft de opdracht gehad om over een afstand van 14 kilometer de bermen te ontdoen van alle onkruid en rommel.

Jeroe zegt reeds eerder te hebben samengewerkt met de Wegenautoriteit en hij bestempelt die samenwerking als heel goed. Vanwege zijn ervaring en capaciteit garandeert hij binnen twee weken het werk af te hebben. Ook riep hij burgers op om het land schoon te houden.

Delen:

Meer nieuws

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:
Scroll Up