Weer een jonge god op je 75e?

Het lijf van een vijfentwintigjarige op je vijfenzestigste? Als een jonge god swingen op de dansvloer nadat je vijf uren hebt gespit in je tuin? Dat kan binnenkort – waarschijnlijk.

Amerikaanse wetenschappers van het Salk Institute in Californië slaagden erin volwassen cellen terug te brengen naar hun embryonale vorm. 

Zij konden hierdoor niet alleen het verouderen stoppen bij muizen, maar de dieren zagen er ook jonger uit en gedroegen zich weer als tienermuizen.

De wetenschappers hopen een pilletje te ontwikkelen dat ditzelfde effect kan bereiken.

Het draait allemaal om vier genen die volwassen cellen terug kan draaien tot stamcellen die zich kunnen ontwikkelen in elk gewenst lichaamsdeel.

De wetenschap was altijd bang dat wanneer dit gebeurde, organen beschadigd zouden kunnen raken en dat zij zelfs kanker zouden kunnen ontwikkelen.

De Amerikanen ontdekten echter dat wanneer de genen met tussenpozen worden gestimuleerd, dit veroudering omkeert zonder schadelijke bijwerkingen.

Meer wetenschapsnieuws

Nieuw ontdekte wespsoort heeft monsterangel

Finse wetenschappers hebben in een gebied tussen het Andesgebergte en het Amazoneregenwoud een nieuwe soort wesp gevonden waarvan de angel “op een wreed wapen lijkt”….

Geboorte planeet vastgelegd op foto

Astronomen hebben met een instrument van de gigantische VLT-telescoop in Chili een spectaculaire momentopname gemaakt van de planeetvorming rond de dwergster PDS 70. Dit heeft…

Scroll Up