Wat je moet weten voor je van anticonceptie verandert

Overweeg je om een koper- of hormoonspiraal te laten plaatsen? Win eerst informatie bij je huisarts of gynaecoloog, specifiek over hoe het spiraaltje geplaatst wordt. Meestal gebeurt het pijnloos, maar sommige vrouwen ervaren toch een soort kramp.

– Wie wisselt van anticonceptiemiddel voorziet best een plan B. Wie niet zwanger wil geraken, gebruikt minstens 7 dagen lang best condooms.

– Ben je het gedoe met de pil beu en wil je liefst zo weinig hormonen in je lijf? Dan zijn condooms een goede alternatieve optie. Maar voor je in je uppie deze beslissing maakt, knoop je best een gesprek aan met je partner. Check of jullie op dezelfde lijn liggen en of jullie het beiden zien zitten om elke keer een rubbertje te gebruiken.

– Wanneer je van de hormoonspiraal wil overschakelen naar de pil, klop je best even aan bij je huisdokter. Dat is zeker het geval als je in het verleden last hebt gehad van migraine met aura. Dat is een type migraine waarbij de hoofdpijn voorafgegaan wordt door neurologische symptomen zoals flikkeringen of sterretjes in het gezichtsveld. In dat geval is de kans groot dat je enkel en alleen de minipil mag gebruiken, oftewel de pil die alleen het progestageen-hormoon bevat.

– Een voorbereide vrouw is er twee waard. In dat opzicht: weet dat de overgangsperiode gepaard zal gaan met hoofdpijn, misselijkheid en fikse humeurwisselingen.

Delen:

Meer nieuws

CBB onderzoekt onbestelde oproepingskaarten

Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) verricht landelijk veldonderzoek naar het juiste adres van burgers die hun oproepingskaarten niet in ontvangst hebben genomen, bij de…

Delen:

Man door het lint in vliegtuig

Turkish Airlines-passagiers op een vlucht naar Sudan beleefden angstige momenten toen een man vrijdag door het lint ging en crew en reizigers aanviel. Delen:

Delen:

Hirasinghstraat wordt verbreed en geasfalteerd

Het Aannemingsbedrijf Tjongalanga Suriname is in opdracht van het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OW &C) bezig met de asfalteringswerkzaamheden aan de Hirasinghstraat….

Delen:

17 personen gehuldigd door CUS en OHM

Stichting Organisatie Hindoe Media heeft zondag tijdens een Vaderdagfeest in samenwerking met de Culturele Unie Suriname in verband met de herdenking van 146 jaar Hindoestaanse…

Delen:

Dronken bestuurder rijdt fietser dood

De 63-jarige fietser, Marlene Biharie, werd vanmorgen omstreeks 04.40 uur door een dronken autobestuurder doodgereden aan de Tourtonnelaan. Delen:

Delen:

Watersleuven Uitkijkpolder gerepareerd

Medewerkers van het onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij hebben de afgelopen dagen diverse zandwegen te Uitkijkpolder in het district Saramacca…

Delen:

200 betaalbare woningen voor Coronie

Tijdens de massameeting van de Nationale Democratische Partij (NDP) in Coronie zondag gaf voorzitter Desi Bouterse een uiteenzetting over de woningbouwprojecten van de regering. Delen:

Delen:

Chotkan bezoekt OWT&C Coronie

De minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), Vijay Chotkan, bracht afgelopen weekend een bezoek aan het personeel van de OWT&C Coronie. Delen:

Delen:

Ingezonden| Suriname kan nog welvarend worden

De Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP) weet dat Suriname nog steeds rijk en welvarend kan worden, als de leidinggevenden ophouden om elk probleem als een…

Delen:

VHP’er Sanjay Jairam naar de NDP

NDP-voorzitter Desi Bouterse introduceerde de VHP’er Sanjay Jairam zaterdagavond als de nieuwe aanwinst van de partij. Delen:

Delen:

Waidoe officieel NDP’er

NDP-leider Desi Bouterse heeft het DNA-lid William Waidoe zaterdag tijdens een massameeting in Nickerie persoonlijk verwelkomd. Delen:

Delen:
Scroll Up