OPINIE- Het vaak gezamenlijk, moeder, vader, alle kinderen oma en opa, op stap gaan, zelfs voor iets alledaags als een bezoek aan de supermarkt, is een getuigenis van de diepe familiebanden en gemeenschapszin die de Indiase cultuur kenmerken.
Bij deze gewoonte speelt opvoeding een belangrijke rol. Door gezamenlijk op stap te gaan, krijgen kinderen de kans om essentiële levensvaardigheden te leren – van sociale etiquette tot budgetbeheer.
Bovendien fungeren dergelijke activiteiten als een podium waarop waarden van respect, geduld, en samenwerking worden doorgegeven aan de jongere generatie.
Echter, deze gewoonte is niet enkel praktisch of pedagogisch. Het is ook een viering van het collectief boven het individu.
In een wereld waar individualisme vaak wordt verheerlijkt, biedt de Indiase cultuur een boeiend alternatief. Het benadrukt de vreugde van samen zijn, van het delen van ervaringen en het koesteren van de connecties die ons menselijk maken.
Ondanks de onvermijdelijke invloeden van modernisering en urbanisatie, blijft deze gewoonte een kenmerk van de Indiase cultuur – een eenvoudige, doch krachtige herinnering aan het belang van familie en gemeenschap.
J. Mungra, Rotterdam
DISCLAIMER: Publicatie van opiniestukken houdt niet in dat GFC het eens is met de inhoud
Jennifer Atmo is de hoofdredacteur bij GFC Nieuws. Ze beschrijft zichzelf als een echte Surinamekenner en heeft een passie voor lifestyle en entertainment-onderwerpen. Buiten haar rol in de media is Atmo tevens de voorzitster van KIVC, een organisatie die zich inzet voor maatschappelijke zaken.
Voor contact: jennifer@gfcnieuws.com