Waarom je nooit van eten mag eten waar een vlieg heeft op gezeten

Wanneer een vlieg op je bord komt zitten, eet je best niet meer verder. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van de Pennsylvania State University. Op de poten en vleugels van insecten krioelt het namelijk van bacteriën.

Onderzoekers van de Pennsylvania State University hadden al een vermoeden dat vliegen een grote rol spelen in het verspreiden van ziektes, omdat ze overal aanwezig zijn. Daarom onderzochten ze 116 huisvliegen en vleesvliegen uit drie verschillende continenten.

Uit hun studie, gepubliceerd in het tijdschrift Scientific Reports, bleek dat sommige vliegen tot wel honderden verschillende soorten bacteriën meedragen, die schadelijk kunnen zijn voor mensen.

Het onderzoek heeft uitgewezen dat vliegen in de stad veel meer bacteriën met zich meedragen dan vliegen op het platteland. Huisvliegen en vleesvliegen landen vaak op onhygiënische plekken, omdat ze hun jongen voeden met rottend vlees en fecaliën, schrijft HLN.be.

Foto: Thinkstock

Meer wetenschapsnieuws

Nieuw ontdekte wespsoort heeft monsterangel

Finse wetenschappers hebben in een gebied tussen het Andesgebergte en het Amazoneregenwoud een nieuwe soort wesp gevonden waarvan de angel “op een wreed wapen lijkt”….

Geboorte planeet vastgelegd op foto

Astronomen hebben met een instrument van de gigantische VLT-telescoop in Chili een spectaculaire momentopname gemaakt van de planeetvorming rond de dwergster PDS 70. Dit heeft…

NASA ontdekt mysterieus blauw zand op Mars

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft een even mysterieuze als indrukwekkende foto genomen van een blauwe zandduin op Mars. “De duin bestaat uit fijner materiaal en…

Scroll Up