Waarom je meer oogcontact moet maken met je baby

Als je oogcontact maakt met een baby, verandert dat de golven in het brein van zowel jou als van de baby. Dat zorgt voor een connectie die de communicatie tussen baby en ouder vergemakkelijkt, zo blijkt uit een nieuwe studie. Of waarom je er goed aan doet je baby aan te kijken terwijl je ‘Hoedje van Papier’ zingt. Liefst met het hoofd wat afgewend.

Bij oogcontact synchroniseren de hersengolven van de baby en de volwassene, en dat zorgt voor wat wetenschappers een ‘gezamenlijke genetwerkte staat’ noemen.

Uit de studie bleek ook dat baby’s meer proberen te communiceren wanneer die staat bereikt wordt. De onderzoekers menen dat de hersensynchronisatie bij baby’s versnelt wanneer ze door een volwassene worden aangekeken. “Die hersensynchronisatie kan voor baby’s een manier zijn om hun eerste sociale netwerken aan te leggen”, stelt de studie.(HLN.be)

Foto: Cambridge University

Meer wetenschapsnieuws

Nieuw ontdekte wespsoort heeft monsterangel

Finse wetenschappers hebben in een gebied tussen het Andesgebergte en het Amazoneregenwoud een nieuwe soort wesp gevonden waarvan de angel “op een wreed wapen lijkt”….

Geboorte planeet vastgelegd op foto

Astronomen hebben met een instrument van de gigantische VLT-telescoop in Chili een spectaculaire momentopname gemaakt van de planeetvorming rond de dwergster PDS 70. Dit heeft…

NASA ontdekt mysterieus blauw zand op Mars

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft een even mysterieuze als indrukwekkende foto genomen van een blauwe zandduin op Mars. “De duin bestaat uit fijner materiaal en…

Scroll Up