Waarom je maar beter geen tv kijkt terwijl je eet

Naast het feit dat voor de televisie eten gewoon helemaal niet gezellig is, is het ook nog eens slecht voor je gezondheid. Waarom? Omdat je er een opgeblazen gevoel van zou krijgen.

Hetzelfde geldt trouwens voor eten terwijl je op de computer zit, of een snelle lunch naar binnen werken terwijl je onderweg bent. “Het heeft een negatief effect op onze vertering”, aldus voedingstherapeut Hannah Braye. “Onze spijsvertering is een proces dat bestaat uit verschillende stadia, waarvan er één de cefale fase wordt genoemd. Dit begint in de hersenen, lang voor er zelfs maar voedsel in de maag komt.”

Hoe dit kan. Omdat de eerste fase van de spijsvertering wordt veroorzaakt door de aanblik, geur, gedacht of smaak van voedsel. “Het stimuleert ongeveer 20% van de afscheidingen die nodig zijn om een maaltijd te kunnen verteren”, aldus Braye. “Wanneer we ons concentreren op andere dingen dan op onze maaltijd, wordt de cefale fase geremd. Dit kan op zijn beurt bijdragen tot het ontstaan van ren opgeblazen gevoel na de maaltijd.

Delen:

Meer nieuws

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:
Scroll Up