GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- In Suriname maken sommige mensen er een vaste gewoonte van om regenwater te drinken.
Het drinken van regenwater wordt echter over het algemeen niet aanbevolen zonder de juiste behandeling, zegt een gezondheidsdeskundige aan GFC.
Hoewel regenwater een natuurlijke bron van water is, kan het tijdens de val door de lucht verontreinigingen opvangen, zoals stof, insecten, bacteriën, virussen, chemische vervuilende stoffen, en zware metalen.
Deze kunnen afkomstig zijn van de luchtvervuiling of van het oppervlak waarop het water wordt verzameld, zoals daken of goten, die mogelijk ook verontreinigende stoffen bevatten.
Bovendien kunnen regentonnen, vaak gebruikt om regenwater op te vangen, een ideale omgeving vormen voor bacteriën en insecten om te groeien als ze niet goed worden onderhouden.
Daarom moet regenwater altijd worden gefilterd en eventueel gekookt of behandeld met desinfecterende middelen voordat het wordt geconsumeerd, om risico’s voor de gezondheid te minimaliseren.
De expert wijst erop dat chemicaliën in regenwater niet door koken worden geëlimineerd.
Jennifer Atmo is de hoofdredacteur bij GFC Nieuws. Ze beschrijft zichzelf als een echte Surinamekenner en heeft een passie voor lifestyle en entertainment-onderwerpen. Buiten haar rol in de media is Atmo tevens de voorzitster van KIVC, een organisatie die zich inzet voor maatschappelijke zaken.
Voor contact: jennifer@gfcnieuws.com