Waarom een e-reader?

Er zijn genoeg praktische argumenten om een e-reader aan te schaffen. Daarom: acht redenen op een rijtje.

1. Uren achter de pc op werk, in de trein naar huis op je smartphone en thuis voor de tv. Het scherm van een e-reader werkt op basis van digitale inkt, dat kijkt een stuk rustiger. Het is haast alsof je gewoon van papier leest.

2. Veel e-readers beschikken over een ingebouwd lampje. Wil je wederhelft alvast lekker slapen? Dan kan je felle leeslamp op het nachtkastje uit blijven.

3. Je neemt je boekencollectie overal mee naartoe. De meeste e-readers zijn dun, licht en passen makkelijk in je tas.

4. Kom je eenmaal in je Franse ski-hut tot de ontdekking dat je die spannende roman vergeten bent mee te nemen? Met een e-reader koop je ‘m direct online.

5. Je kan meestal zelf de regelafstand en grootte van de letters bepalen. Handig voor iedereen en in het bijzonder voor mensen met dyslexie.

6. We blijven toch Hollanders; e-books zijn meestal goedkoper dan papieren boeken.

7. Verschillende e-readers zijn waterdicht. Zo is lezen in bad veilig en is een natte tafel of aanrecht niet meteen funest.

8. ‘Het boek was beter dan de film’, na iedere boekverfilming hoor je dit weer. Tijd dus om de (e)boeken in te duiken!

Bron: Ad.nl
Foto: Thinkstock/AD

Meer lifestylenieuws

De work-out voor mooie bips

– Zet je handen en knieën op de grond. Beweeg je rechterbeen gestrekt naar achteren gedurende 90 seconden, je voet moet hoger komen dan je…

‘Eten wordt lekkerder door muziek’

Een maaltijd kan niet alleen met zout en peper, maar ook met geluid op smaak worden gebracht. Dat stelt Charles Spence, hoogleraar en experimenteel psycholoog…

Hogere kans op migraine bij jeugdtrauma

Kinderen die getuige zijn geweest van huiselijk geweld, of een traumatische ervaring hebben gehad, hebben 60 procent meer kans om als volwassene migraine te krijgen,…

Scroll Up