VS waakt over zijn vijanden: ‘terroristen’ werden door Westen gesteunde ‘rebellen’

Op dinsdag 11 september herdacht Amerika de terroristische aanvallen waarbij bijna 3000 Amerikanen omkwamen. Tijdens de herdenking dit jaar vielen de merkwaardige krantenkoppen op, waarmee de daders van ‘nine-eleven’ nu worden omschreven.

Slag om laatste toevluchtsoord rebellen nadert, vreest The Economist, nu “het Syrische regiem met Russische steun binnenkort waarschijnlijk een van de grootste veldslagen van de oorlog lanceert.”

Syrië en Rusland bombarderen provincie Idlib, in handen van rebellen, jammert Associated Press.

Luchtaanvallen op Syrische provincie Idlib, laatst-overblijvende rebellenbolwerk  en Laatste bolwerk van Syrische rebellen: waarom Idlib ertoe doet.

Naamsverandering

Al Qaida, die beschuldigd wordt van het vermoorden van 3000 Amerikanen zeventien jaar geleden, gaat vanaf 2013 als Islamitische Staat (ISIS, ISIL, IS, Daesh) door het leven.

De ‘voormalige terroristen’ worden vandaag beschermd door de VS die dreigen met militaire actie als de “rebellen” zouden worden verdreven uit de regio door het Syrische leger en zijn bondgenoten.

De band met de VS gaat dan ook decennia terug. Al Qaida werd door de Verenigde Staten getraind, gefinancierd en bewapend om de Russen in de 80’er jaren van de vorige eeuw uit Afghanistan te verdrijven.

Gezamenlijk doel

Zeventien jaren terug wist toenmalig president Bush vrijwel onmiddellijk na de aanval op het WTC-gebouw wie de schuldige was: Al Qaida.

Tegenwoordig hebben Amerika en de toenmalige terroristen hetzelfde doel: verdrijven van de democratisch gekozen Syrische regering.

Dus kunnen de moordenaars van 3000 Amerikanen rekenen op Amerikaans geld, Amerikaanse wapens en Amerikaanse militaire deskundigen om zij aan zij met het Amerikaanse leger te vechten voor vernietiging van vijand Assad.

Leugens

Daarmee ontstond de bizarre situatie dat Amerika, dat vandaag overhoop ligt met nagenoeg alle bondgenoten, de vroegere aartsvijand in bescherming lijkt te nemen.

“Ik denk dat het publiek in het Westen de leugens van hun eigen regeringen over Al-Qaida of andere terroristische groeperingen beu is,” zegt Willy Wimmer, voormalige staatssecretaris van het parlement van de federale minister van Defensie van Duitsland.

Hij merkt op dat het publiek geheim is dat de VS, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Saoedi-Arabië en de Golfstaten directe en indirecte steun verlenen aan “rebellengroepen” die onder normale omstandigheden als terroristen zouden worden beschouwd.

Meer nieuws

Wegstrekking Jenny-Henar wordt hersteld

Binnen het kader van de verbetering van de Oost-West ontsluitingswegen zoals opgenomen in het ontwikkelingsplan 2017-2021 heeft het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie…

Training ‘Trauma herkenning’

Traumatisering bij kwetsbare mensen (kinderen, jongeren, mensen met een verstandelijke beperking) komt helaas vaak voor. De gevolgen zijn vaak blijvend, ze zijn ernstig en ze…

Kind in autostoel vliegt uit auto

Een geschokte automobilist in de Amerikaanse stad Mankato (Minnesota) zag hoe een kindje in een autostoeltje uit een auto werd geslingerd.

Gebedsdag voor Coronie

Op zaterdag 12 januari is er een gebedsdag georganiseerd door de verschillende christelijke kerken in samenwerking met het commissariaat in de multifunctionele te Coronie.

Man opgesloten voor mishandeling collega

De 41-jarige Dilawar H. werd op woensdag 9 januari door de politie van het ressort Lelydorp opgespoord, aangehouden en in verzekering gesteld voor mishandeling van…

Voorlichting SEH werpt vruchten af

De Spoedeisende Hulp (SEH) die bestemd is voor de opvang van acute aandoeningen of verwondingen, heeft het afgelopen jaar minder aanmeldingen geregistreerd dan het vorig…

Scroll Up