VS overweegt olie-embargo tegen Venezuela: ‘Haviken willen hard aanpakken’

Redactie GFC Nieuws

Amerika wil zijn pogingen om de Venezolaanse economie te vernietigen, opvoeren. Het Witte Huis overweegt de export van Venezolaanse olie te verbieden.

Dat zegt S&P Global Platts op basis van bronnen die bij dit onderwerp betrokken zijn.

Venezuela exporteert volgens Joe McMonigle, analist bij Hedgeye Risk Management, momenteel ongeveer een half miljoen vaten per dag (bpd) naar de Verenigde Staten.

“De haviken hebben nu de leiding en zij willen Venezuela hard aanpakken,” zegt McMonigle. “Als ze iets gaan doen, gaan ze meteen het hardste doen.”

Humanitaire crisis

Functionarissen in het Witte Huis hebben Amerikaanse raffinaderijen meegedeeld dat sancties op Venezolaanse ruwe olie worden overwogen, zeggen de bronnen. Zij wilden niet aangeven om welke raffinaderijen het gaat.

Een analist zei dat hoewel sancties op Venezolaanse ruwe olie “op tafel liggen”, ambtenaren nog steeds terughoudend zijn om ze op te leggen, omdat ze niet de schuld willen krijgen als de sancties de humanitaire crisis wel verslechteren, maar het regime van Maduro niet verzwakken.

De Venezolaanse economie stortte in nadat Amerika het land jarenlang steeds zwaardere sancties oplegde. Volgens professor Joy Gordon doet de VS “alles wat in zijn vermogen ligt om Venezuela sneller te laten afbrokkelen.” 

De Mensenrechtenraad van de VN noemde de sancties een schending van de mensenrechten omdat ze de armen en meest kwetsbaren in Venezuela onevenredig hard troffen

Meer nieuws

Minister Samsoedin gaat in op grondproblemen

Minister Roline Samsoedin van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft tijdens de ingekomen stukken in het parlement, uitleg gegeven over enkele gevallen van occupatie.

STEAMIT fair op Powaka

STEAM-IT, een projectteam van de Suriname America Alumni Associatie, SAAA, zal op vrijdag 22 februari een mini-fair houden op de Sint Wilhelmus School te Powaka…

AZP heeft nu een Ontslagruimte

Vaker is het gebleken dat opgenomen patiënten die door de specialist zijn ontslagen, vele uren later door hun begeleiders worden opgehaald.

Aanpak weg naar Langa-Uku

De weg naar het dorp Langa-Uku zal donderdag worden aangepakt door het ministerie van OWT&C in samenwerking met het districtscommissariaat Marowijne – Zuidwest.

Vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden

De vuurwapengevaarlijke Machecho V. is op zaterdag 16 februari door het Arrestatie Team aangehouden en overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Vereniging benadrukt koersstabiliteit

De vereniging van cambiohouders wenst naar aanleiding van de thans ontstane situatie op het koersenfront te benadrukken dat onze totale economie en iedere burger gebaat…

45 rijbewijzen ingevorderd door MSD

De Motor Surveillancedienst (MSD) heeft in de periode zondag 3 februari tot en met zaterdag 9 februari 370 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 45 rijbewijzen van hardrijders…

Scroll Up