VS beschermt lokale producent met 750 procent importheffing

Amerika probeert Rusland op zoveel mogelijk manieren tegen de haren te strijken. De laatste speldenprik is een heffing van meer dan 750 procent op Russisch staal.

Het Amerikaanse ministerie van Handel bepaalde dat staaldraad uit Rusland, Wit-Rusland en de Verenigde Arabische Emiraten tegen oneerlijke prijzen op de Amerikaanse markt was gedumpt.

Made in America Is Losing Out to Russian Steel

De landen kregen daarom een strafheffing opgelegd; Rusland werd het zwaarst belast met 756,93 procent.

Handelsminister Wilbur Ross zegt dat de Verenigde Staten “toegewijd zijn aan vrije, eerlijke en wederzijdse handel met deze landen”, maar dat het ministerie zich inzet om Amerikaanse bedrijven te beschermen “wanneer die worden geschaad door buitenlandse fabrikanten die weigeren eerlijk te spelen”.

Meer nieuws

Huurauto verduisterd en doorverkocht

De recherche van regio Oost heeft op donderdag 5 juli de 42-jarige Steve L. voor verduistering van een voertuig en de 52-jarige Dharminderkoemar A. voor…

Inbreker (50) door politiekogel geraakt

De 50-jarige Steven. B is zaterdagochtend door een politieambtenaar geschoten in zijn been. Hij is ter verpleging overgebracht naar de Spoedeisende Hulp van het AZP….

WK-dag voor de Papegaatjes

Peuterschool en Kinderdagverblijf “De Papegaaitjes” heeft een WK-dag georganiseerd voor de kinderen. Deze sportdag werd vrijdag gehouden op het Plein van 12 mei. Minister Lalinie…

Scroll Up