VRTS-bestuur herkozen

Het bestuur van de Vereniging van Radio- en Televisiebedrijven in Suriname (VRTS) is ingaande dinsdag 21 juli 2015 herkozen voor een periode van 2 jaar.

De algemene ledenvergadering (ALV) van de VRTS koos unaniem Anwar Lall Mohamed directeur van Sky Radio & TV tot voorzitter.

De overige bestuursleden zijn Charel Vervuurt (Apintie Radio & TV), Faried Pierkhan (RBN Radio & TV), Enjela Kamperveen (ABC Radio & TV), Cindy Radji (Garuda Radio & TV), Werner Duttenhofer junior (Radio 10) en Gerrit Barron (BOB Moengo).

Het bestuur heeft op de algemene leden vergadering het heuglijke nieuws gebracht dat De Nationale Assemblee op 17 april 2015 de voorgestelde wijzigingen in de Wet Auteursrecht van 1913 heeft goedgekeurd. In het Staatsblad van 7 april 2015 No.83 heeft Minister Edmund Leiles van Binnenlandse Zaken de goedgekeurde wijzigingen afgekondigd. Hierbij is onder meer bepaald dat de vergunning verleend aan de Stichting Auteursrechten Suriname (SASUR) bij beschikking van de minister van Justitie & Politie van 26 november 2008 No.7796/08 nu definitief is ingetrokken .

Het nieuwe VRTS-bestuur is verder bij acclamatie door de algemene ledenvergadering gemachtigd om de ontwikkelingen in verband met een nieuwe op te richten auteursrechtenvereniging te ondersteunen. Daarbij is belangrijk dat er redelijke tarieven voor het gebruik van beschermde werken zullen worden betaald en dat er een transparant en breed gedragen beleid wordt gevoerd.

De invoering van digitale televisie zal ook in de aanstaande bestuursperiode een belangrijk speerpunt zijn. Een aantal TV-omroepbedrijven hebben de migratie van analoge televisie naar digitale televisie al gerealiseerd, terwijl een aantal bedrijven in een vergevorderd stadium van voorbereiding verkeren om de digitale switch-over te maken.

In verband met de impact en de kosten die dit alles zal hebben voor de televisiebedrijven en de televisie-kijkers in Suriname, heeft de Algemene Leden Vergadering het VRTS-bestuur gevraagd deze aangelegenheid op korte termijn diepgaand met de Telecommunicatie Autoriteit Suriname (TAS) te bespreken.

Delen:

Meer nieuws

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:
Scroll Up