GFC NIEUWSREDACTIE- De zeer negatieve kritiek die recent is geleverd op de populaire Surinaamse weldoener Louis Vismale (foto) is niet in goede aarde gevallen bij het KIVC.
Een columniste in Suriname suggereerde in een stuk dat recent is gepubliceerd op een andere nieuwssite, dat Vismale “een van die mensen is die alleen hulp geeft indien er goed verslag van wordt gedaan in de media”.
De auteur insinueert dat Vismale alleen maar zo behulpzaam is om de gemeenschap te laten zien: “kijk mij eens goed wezen”.
Het VrouwenCollectief laat woensdag in een verklaring aan GFC Nieuws weten dat zij juist andere ervaringen hebben met Vismale.
“Wij krijgen van veel vrouwen die door ons zijn doorverwezen naar Vismale erg positieve signalen”.
“Vismale is een harde werker die zich al jaren volledig inzet om velen in nood te helpen”, meldt Jennifer Atmo (foto) van het Internationaal VrouwenCollectief.
Zij zegt te weten dat de kwesties van een ruime meerderheid personen die worden geholpen door de weldoener, niet in de media worden belicht.
“Wij zijn op de hoogte van wel tientallen sociale gevallen die wij hebben doorverwezen, goed zijn afgehandeld en waarvan nooit verslag van is gedaan op de tv, nieuwssites of andere kanalen”.
“Wat door Vismale wel naar buiten wordt gebracht is kennelijk maar een klein deel van de sociale noodgevallen”.
“Het is om die reden niet eerlijk dat Vismale impliciet door de columniste wordt beschuldigd van het exploiteren van het leed van mensen in nood”, stelt Atmo.
GFC Nieuws verneemt dat enkele medewerkers van het KIVC regelmatig contact hebben met Vismale aangaande hulpbehoevende mensen en erg content zijn met zijn professionele werkwijze.
Het KIVC benadrukt dat ook crisisgevallen waarmee het Collectief belast is, regelmatig in de publiciteit worden gebracht.
“Ook wij van het VrouwenCollectief zijn dagelijks erg actief met het helpen van mensen in de misère. Maar aan het overgrote deel wordt helemaal geen ruchtbaarheid gegeven”.
“Het is slechts het topje van de ijsberg dat door ons naar buiten wordt gebracht, veel gebeurt buiten het zicht van de samenleving”.
“Vaak willen mensen om privacyredenen ook niet dat hun probleemzaken in openbaarheid komen”.
“Een klein deel wil dat wel, maar ondanks hun toestemming is het ons protocol om hun privacy volledig te beschermen”.
“Als het een vraagstuk betreft met een educatief karakter waaruit anderen dus lering kunnen trekken, dan brengen ook wij van het VrouwenCollectief dat in de media”, aldus Jennifer Atmo.
Jennifer Atmo is de hoofdredacteur bij GFC Nieuws. Ze beschrijft zichzelf als een echte Surinamekenner en heeft een passie voor lifestyle en entertainment-onderwerpen. Buiten haar rol in de media is Atmo tevens de voorzitster van KIVC, een organisatie die zich inzet voor maatschappelijke zaken.
Voor contact: jennifer@gfcnieuws.com