Vrouw verliest alle 10 tenen, hand en enkele vingers na bloedvergiftiging

Een vrouw uit Missouri is herstellende nadat ze enkele maanden doorbracht in een ziekenhuis, vanwege een bloedinfectie met als gevolg het verlies van haar rechterhand, alle tien tenen en enkele vingers.

De artsen hebben de lichaamsdelen geamputeerd om te voorkomen dat de infectie zich verder verspreidde en de vrouw daardoor zou sterven.

De vrouw ging in juni 2018 naar het ziekenhuis, nadat ze veel bloed ontdekte in haar urine. “Ik hoorde de artsen toen aan mijn familie zeggen dat ze zich moesten voorbereiden op het ergste”, zegt de vrouw die meent haar verhaal te moeten delen om anderen te bemoedigen.

Ze onderging meteen een aantal testen. “Alles ging zo snel. Mijn bloeddruk kon niet eens worden gemeten, omdat die te laag was. Het laatste dat ik mij kan herrinneren, is dat ik werd geïsoleerd voor drie weken”.

Toen ze uiteindelijk bijkwam, vernam ze van haar moeder dat ze leed aan septikemie, een ernstige aandoening die het gevolg is van een grootschalige invasie van het bloed met bacteriën.

Delen:

Meer nieuws

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:
Scroll Up