Vriend voor oplichting, verduistering en diefstal ingesloten

De verdachte Jonathan K. die zich in de samenleving voordoet als Justin Tjon is op vrijdag 4 januari aangehouden door de recherche van Regio Oost voor oplichting, verduistering en diefstal.

Een ex-vriendin deed aangifte tegen Jonathan toen bleek dat hij haar auto, zonder haar toestemming, had verkocht aan een autohandelaar. Tijdens het onderzoek zijn andere strafbare feiten aan het licht gekomen die gepleegd zijn door Jonathan tegen de familie van zijn gewezen vriendin.

Zo heeft de verdachte Jonathan, onder een valse naam, gouden sieraden en een laptop van een familielid van zijn vriendin in ontvangst genomen en doorverkocht. Het familielid kwam naderhand daarachter en deed aangifte tegen hem.

Ook heeft hij geld gelicht van de rekening van de grootmoeder van zijn ex-vriendin via de pinautomaat. Jonathan had toegang tot de rekening van de grootmoeder doordat aan hem het wachtwoord en de pinkaart was gegeven.

Het voertuig van zijn ex-vriendin en de laptop zijn achterhaald en in beslag genomen. Het voertuig is afgestaan aan de ex-vriendin.

Het vermoeden bestaat dat Jonathan meerdere personen heeft opgelicht. De recherche van regio oost roept eenieder op die door deze verdachte is opgelicht om te gaan naar het politiebureau te Richelieu voor het doen van aangifte.(GFC)

Meer nieuws

Minister Samsoedin gaat in op grondproblemen

Minister Roline Samsoedin van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft tijdens de ingekomen stukken in het parlement, uitleg gegeven over enkele gevallen van occupatie.

STEAMIT fair op Powaka

STEAM-IT, een projectteam van de Suriname America Alumni Associatie, SAAA, zal op vrijdag 22 februari een mini-fair houden op de Sint Wilhelmus School te Powaka…

AZP heeft nu een Ontslagruimte

Vaker is het gebleken dat opgenomen patiënten die door de specialist zijn ontslagen, vele uren later door hun begeleiders worden opgehaald.

Aanpak weg naar Langa-Uku

De weg naar het dorp Langa-Uku zal donderdag worden aangepakt door het ministerie van OWT&C in samenwerking met het districtscommissariaat Marowijne – Zuidwest.

Vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden

De vuurwapengevaarlijke Machecho V. is op zaterdag 16 februari door het Arrestatie Team aangehouden en overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Vereniging benadrukt koersstabiliteit

De vereniging van cambiohouders wenst naar aanleiding van de thans ontstane situatie op het koersenfront te benadrukken dat onze totale economie en iedere burger gebaat…

45 rijbewijzen ingevorderd door MSD

De Motor Surveillancedienst (MSD) heeft in de periode zondag 3 februari tot en met zaterdag 9 februari 370 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 45 rijbewijzen van hardrijders…

Scroll Up