Voorbereidingen Srefidensi-viering Saramacca verlopen vlot

Suriname viert haar 43ste Onafhankelijkheidsdag in het district Saramacca. De voorbereidingen naar deze dag zijn in volle gang. Glenn Dest, woordvoerder commissie viering Srefidensi, zegt dat de commissie vanwege zijn ervaring van de voorgaande jaren eerder gestart is met de voorbereidingen waardoor Saramacca redelijk op schema is.

Dest geeft verder aan dat de burgers van Saramacca ervan bewust zijn dat Srefidensi in hun district gevierd zal worden. “Ondanks hun district er redelijk schoon uitziet, doen zij er toch alles aan om het schoner te krijgen voor die speciale dag. Ook gebouwen worden van een verfbeurt voorzien”, zegt hij.

Dest benadrukt dat er dit jaar twee mooie momenten zullen zijn. Een daarvan is de komst van de Ashanti koning uit Ghana, die op die dag de speciale gast zal zijn van de president van Suriname en het defilé gebeuren ook zal bijwonen. Verder zijn er nog tal van activiteiten die vanaf vrijdag 23 november zullen starten.

Dc Saramacca trots op zijn district

“Als gastheer voelt het heel prettig aan om mijn district op een waardige manier uit te dragen”, woorden van de district commissaris van Saramacca, Laksmienarain Doebay. Samen met de burgers van het district verheugt de burgervader zich op de viering van deze dag. Hij laat niets aan het toeval over om deze gebeurtenis succesvol af te ronden.

De burgervader geeft aan dat zij nu bezig zijn om Groningen een face lift te geven. Percelen van de overheid en particulieren worden opgeschoond en geëgaliseerd zodat er voldoende parkeergelegenheid is voor de gemeenschap die naar Saramacca zal afreizen.(GFC)

Meer nieuws

STEAMIT fair op Powaka

STEAM-IT, een projectteam van de Suriname America Alumni Associatie, SAAA, zal op vrijdag 22 februari een mini-fair houden op de Sint Wilhelmus School te Powaka…

AZP heeft nu een Ontslagruimte

Vaker is het gebleken dat opgenomen patiënten die door de specialist zijn ontslagen, vele uren later door hun begeleiders worden opgehaald.

Aanpak weg naar Langa-Uku

De weg naar het dorp Langa-Uku zal donderdag worden aangepakt door het ministerie van OWT&C in samenwerking met het districtscommissariaat Marowijne – Zuidwest.

Vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden

De vuurwapengevaarlijke Machecho V. is op zaterdag 16 februari door het Arrestatie Team aangehouden en overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Vereniging benadrukt koersstabiliteit

De vereniging van cambiohouders wenst naar aanleiding van de thans ontstane situatie op het koersenfront te benadrukken dat onze totale economie en iedere burger gebaat…

45 rijbewijzen ingevorderd door MSD

De Motor Surveillancedienst (MSD) heeft in de periode zondag 3 februari tot en met zaterdag 9 februari 370 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 45 rijbewijzen van hardrijders…

First lady doneert weer

“Het geeft ons meer motivatie om harder te werken voor hetgeen wij gaan doen in Amerika”, zegt Donovan Dongo na een donatie van first lady…

Scroll Up