Voor het eerst een ‘oudersdag’ in Nickerie

Op 10 mei werd voor het eerst in het district Nickerie een Mata Pita Diwas (vader-, moeder,- en oudersdag) georganiseerd door sociaal culturele vereniging Get 2 Gether.

Ongeveer een honderdtal ouderen uit heel Nickerie werden speciaal uitgenodigd. De focus werd gelegd op senioren die bijna nooit uit huis gingen in de categorie vanaf 75 jaar. Ook seniorenburgers onder deze leeftijdscategorie waren van de partij. Kinderen en kleinkinderen van deze selecte groep mochten aanwezig zijn om te zien hoe de senioren flink in de watten werden gelegd.

Projectleider, Rawien Raghoenandan was erg ingenomen met dit besluit. Hij heeft vanaf het begin de contouren aangelegd voor dit evenement. Samen met een team van ongeveer 15 leden binnen de vereniging en vrijwilligers was dit een geslaagde evenement.

Hij benadrukt dat seniorenburgers vaak geïsoleerd leven en weinig buiten zijn. Ze blijven thuis en juist met dit soort activiteiten, wilt hij de cirkel doorbreken. “Deze burgers hebben ook recht op vertier. Samen met hun leeftijdsgenoten kunnen ze van gedachten wisselen en ook even een frisse neus nemen buiten. Wij van de organisatie wilden de moeders in verband met Moederdag een leuke middag avond bezorgen. Maar we moeten niet vergeten dat de vaders ook een bijzondere schakel hierin zijn. Vandaar dat we niet alleen de moeders hebben uitgenodigd, maar ook de vaders. Samen is dit dus de ‘oudersdag’ geworden”, voert hij aan.

Het is de bedoeling dat dit jaarlijks wordt georganiseerd.

Delen:

Meer nieuws

SPWE maakt doorstart

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft een doorstart gemaakt met de launch van haar geplande kosteloze softskills trainingen voor dit jaar. Delen:

Delen:

Lijk man aangespoeld te Livorno

De politie van Livorno kreeg woensdagmiddag een melding binnen dat het lijk van een man, vermoedelijk van Hindoestaanse komaf, op een bepaalde locatie in de…

Delen:

Postverzender en verstrekkers ingesloten

Rechercheurs van de Narcoticabrigade hebben de 33-jarige Guirmo J., de 34-jarige Clarence K. en de 27-jarige Mitchel K. opgespoord en aangehouden. Delen:

Delen:

De leerling overtreft de meester

INGEZONDEN- Allereerst wil ik beginnen met de stelling van George Clemenceau, Franse politicus,  n.l. :  “Een verrader is een politicus die zijn partij verlaat om…

Delen:

Drugsvervoerder onderweg naar Frans-Guyana gepakt

Het Arrestatie Team heeft dinsdag in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) de 27-jarige drugsverdachte Oerifride S. aangehouden met een hoeveelheid drugs en overgedragen…

Delen:

First lady bezoekt Gakaba en Langa Tabiki

Een delegatie bestaande uit onder andere First lady Ingrid Bouterse-Waldring, de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias en de directeur van de Stichting Staatsziekenfonds (SZF), Rick…

Delen:

Regering sterk gefocust op export

Het ministerie van Handel Industrie en Toerisme (HI&T) is bezig de standaarden te ontwikkelen met het standaardenbureau om te voldoen aan internationale standaarden die nodig…

Delen:

OHM bezoekt vicepresident Adhin

De vorige week heeft Stichting Organisatie Hindoe Media (OHM) een bezoek gebracht aan vicepresident (vp) Ashwin Adhin. Delen:

Delen:

Change Managementtraining HRM gestart op Biza

Op het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft de kick-off plaatsgevonden van de Change Managementtraining voor institutionele versterking van Human Resource Management (HRM) agenten. Delen:

Delen:
Scroll Up