Volkstuinproject in ressort Geyersvlijt

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) kreeg het verzoek van de EBG-gemeente om een volkstuinproject op het terrein van de basisschool aan de Kaikoesiestraat te Geyersvlijt aan te leggen.

Deze week vond de launch plaats, waarbij onder toeziend oog van waarnemend directeur Deepak Jairam van LVV, verschillende soorten gewassen zijn geplant. De middag werd afgesloten door een certificaatuitreiking aan trainers die eerder hebben meegedaan aan moestuinprojecten.

Volgens de LVV-directeur heeft het ministerie dit initiatief zeer op prijs gesteld en meteen ingespeeld door het project een volkstuin-karakter te geven, vanwege het feit dat er gezinnen uit de buurt erbij zijn betrokken.

“Wij leven nu in een moderne wereld, waar men meer met andere zaken bezig is, zoals smartphone en de sociale media. Middels dit project zullen zowel ouderen als jongeren hun dag en tijd beter kunnen besteden. Om groente te planten heb je geen grote arealen nodig, bijna eenieder heeft thuis enkele vierkante meters grond beschikbaar waar die kan planten,” gaf de waarnemend directeur van LVV verder aan.

Het organisch telen kwam tijdens het planten ook aan de orde. Bij het organisch telen van gewassen worden zo minder mogelijk gebruik maakt van chemische stoffen. Dit werd ook tijdens de training benadrukt. Het ministerie van LVV houdt zich ook bezig met schooltuinen, zodat de schoolkinderen naast hun reguliere schoolwerk ook kunnen leren tuinieren.

De leerlingen nemen dit mee naar huis en betrekken de ouders mee. Paramaribo is een woongebied, maar desondanks wordt er getracht om moestuinen aan te leggen in enkele gebieden van de hoofdstad. Landbouw is niet alleen voor de districten, maar kan overal worden uitgeoefend, dus ook in de stad.

De LVV-directeur voerde tenslotte aan dat mensen die een stuk grond beschikbaar hebben en niets mee doen, iemand in de gelegenheid kunnen stellen om aan landbouw te doen. “Enerzijds wordt het terrein nuttig gebruikt en onderhouden en anderzijds zullen de gewassen dienen als dagelijkse gezond voedsel voor beide partijen” aldus Jairam.

Delen:

Meer nieuws

VHP: Albina moet ontwikkeld worden

De VHP heeft zondagavond in het grensstadje Albina een meeting gehouden, waarbij het districtscampagneteam ‘Albina en omgeving’ is geïnstalleerd door VHP-voorzitter Chan Santokhi, onder leiding…

Delen:

Surinaamse Sportjournalisten naar Zuid-Amerikaanse Spelen

door Terence Oosterwolde Voorzitter Desney Romeo, ondervoorzitter Marciano Zalman, penningmeester Quaraisy Nagessersing, Earnie Eenig, Rasjied Soeltan, Ivan Summerville, Marinio Balsemhof en Terence Oosterwolde van de…

Delen:

Verdachte aangehouden bij road-block

Rechercheurs van de afdeling Narcotica Brigade, bijgestaan door andere collegae, hebben tijdens een al gehele veiligheidscontrole in het district Brokopondo een voertuigbestuurder tot stoppen gesommeerd….

Delen:

Overeenkomst opzetten waardeketen producenten

Het directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft een overeenkomst bereikt met het Suriname Agricultural Market Acces Project (SAMAP)…

Delen:

“Know your numbers”

Hoge bloeddruk is de belangrijkste risicofactor voor de ontwikkeling van hart- en vaatziekten. Delen:

Delen:

SPWE maakt doorstart

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft een doorstart gemaakt met de launch van haar geplande kosteloze softskills trainingen voor dit jaar. Delen:

Delen:

Lijk man aangespoeld te Livorno

De politie van Livorno kreeg woensdagmiddag een melding binnen dat het lijk van een man, vermoedelijk van Hindoestaanse komaf, op een bepaalde locatie in de…

Delen:

Postverzender en verstrekkers ingesloten

Rechercheurs van de Narcoticabrigade hebben de 33-jarige Guirmo J., de 34-jarige Clarence K. en de 27-jarige Mitchel K. opgespoord en aangehouden. Delen:

Delen:

De leerling overtreft de meester

INGEZONDEN- Allereerst wil ik beginnen met de stelling van George Clemenceau, Franse politicus,  n.l. :  “Een verrader is een politicus die zijn partij verlaat om…

Delen:

Drugsvervoerder onderweg naar Frans-Guyana gepakt

Het Arrestatie Team heeft dinsdag in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) de 27-jarige drugsverdachte Oerifride S. aangehouden met een hoeveelheid drugs en overgedragen…

Delen:
Scroll Up