VOJ Brokopondo krijgt facelift

De Muloschool van Brokopondo, meer bekend als VOJ Brokopondo, krijgt een facelift van stichting Un boö hepi.

Het voorgevel van de school is voorzien van een muurschildering met motivatieboodschap voor de leerlingen. Het kunstwerk werd vorig week opgeleverd in bijzijnd van leerlingen en leerkrachten.

Volgens de stichtingvoorzitter, Lucil Amania, heeft deze stichting haar vestiging in het district, en realiseerd met dit project een kindervriendelijke omgeving voor de schoolgaande jeugd. “Het schoolgebouw zal met behulp van donoren, ook worden voorzien van een schilderbeurt en de toilettengroep wordt in de vakantie gerenoveerd”, belooft Amania.

Met de motivatieboodschap verwerkt in het kunstwerk, wordt verwacht dat leerlingen hun droom volgen en zich mede verantwoordelijk opstellen voor hun eigen ontwikkeling. De muurschildering is een kunstwerk van Kelno Vorswijk van Kelly’s Art in opdracht van de stichting.

Stichting Un boö hepi stelt zich ten doel om met hulp van donoren, de gemeenschapsontwikkeling van de bewoners van het district Brokopondo en omgeving te bevorderen. Amania zegt dat de stichting zich meer inzet voor kinderen en jongeren op sociaal-, economsich-, cultureel-, financieel- en sportgebied.

Delen:

Meer nieuws

Concept uitleveringsverdrag Suriname en China

Een Surinaamse delegatie onder leiding van procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday en een delegatie vanuit China hebben gewerkt aan een concept uitleveringsverdrag voor beide landen….

Delen:

Ode aan Pim de la Parra

Pim de la Parra bracht met productiemaatschappij $corpio lef en bravoure in het Nederlandse filmbedrijf en werd miljonair met Blue Movie. Delen:

Delen:

Jeugdambassadeurs werken aan milieubewustwording

De United Nations Sustainable Development Goals (UN SDG) jeugdambassadeurs, Sivern Hammen en Charmaine Pansa, willen scholieren bewust maken van de gevolgen van milieuvervuiling. Delen:

Delen:

Nieuw-Aurora krijgt extra stembureau

Uit oriëntatie van de verkiezingswerkgroep Legger in het Boven-Suriname gebied, blijkt dat op Nieuw-Aurora er nog één stembureau moet komen. Delen:

Delen:

LVV werkt aan kadervorming binnen veeteelt

Een groep studenten van de Stichting Polytechnic College Suriname (PTC) van de studierichting Animal Production and Health Assistance (APHA) heeft een bezoek gebracht aan Nickerie….

Delen:

Dief gepakt in stadscentrum

Op 20 en 27 mei zijn onder meer gascilinders en een lichtmotor gestolen uit handelszaken op de Centrale – en Vreedzaam Markt aan de Waterkant….

Delen:
Scroll Up